Élet-Stílus

Sarapova és Davigyenko a legjobb Oroszországban

Az orosz szövetség Marija Sarapovát és Nyikolaj Davigyenkót tüntette ki az év női, illetve férfi teniszezője címmel 2006-ban.

A két játékos megvédte a címét, ugyanis 2005-ben is Sarapovát és Davigyenkót találta Oroszország legjobbjainak a nemzeti szövetség. A díjakat vasárnap egy színpompás gálán adták át.

A Floridában élő Sarapova remek szezont tudhat maga mögött, öt tornagyőzelmet aratott, beleszámítva a US Open-sikerét is. Emellett sokat nyomhatott a latba, hogy a belga Justine Henin-Hardenne mögött a második helyen zárta a 2006-os esztendőt a világranglistán. A 19 éves szőkeség a Roland Garros-döntős Szvetlana Kuznyecovát, valamint a világ jelenlegi hatodik legjobbját, Nadja Petrovát utasította maga mögé Oroszországban, ahol bizony bőséges a kínálat a kiváló képességű teniszező hölgyekből, elvégre a világranglista első 16 játékosából heten is orosz színekben játszanak.

A férfiak között Davigyenko sikere sem meglepő, hiszen Sarapovához hasonlóan kitűnően szerepelt, öt ATP-tornán is az ő kezét emelték magasba, ezen felül úgy zárta a harmadik helyen a hagyományos világranglistát (és egyben az ATP Race-rangsort), hogy ennyi pontot korábban még nem szerzett egy évad alatt (2825), holott már hét éve profi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik