Élet-Stílus

NBA: meg lehet verni a Jazz-t

Az idei szezonban a második vereségét szenvedte el a Utah Jazz együttes vasárnapra virradóra az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A Dallas sorozatban kilencedszer nyert, és a címvédő is összekapta magát.

Másodszor szerepelt csak idén a Golden State Warriors kezdőcsapatában Matt Barnes, de Don Nelson minden bizonnyal nem bánta meg ezt a húzást, hiszen a harmadik NBA-évében járó kosaras kulcsfontosságú pontokat dobott a Utah ellen 91-78-ra megnyert találkozón.

“Azt hiszem sikerült meglepnünk a Jazz-t. Nem voltak felkészülve a védelmünkre, és ez döntötte el a találkozót.” – nyilatkozta Nelson. Barnes szerint is az újszerű zónavédekezéssel nem tudott mit kezdeni a Utah, na meg persze vele: a 26 éves játékos karriercsúcsot jelentő 24 pontot szerzett, és ami nagyon fontos, ebből 17-et a sorsdöntő harmadik negyedben.

Az első negyedet a vendég Golden State nyerte fölényesen, de a második játékrészre összekapta magát a ligaelső, és egy pontos különbséggel vonultak a szünetbe a csapatok. A már említett sorsdöntő harmadik negyedben 13-mal többet dobott a Warriors, és ez a különbség meg is maradt a végére a kiegyenlített utolsó 12 perc után.

A Jazz 32,5 százalékkal célzott mezőnyből, és 23-szor eladták a labdát, és idén még soha nem szereztek ilyen kevés pontot: ez volt a második alkalom, hogy 100 pont alatt teljesített az együttes.

Hiába szerzett 31 pontot Allen Iverson, a Philadelphia 76ers sztárja, csapata mégis vereséget szenvedett a Cleveland otthonában. A Cavaliers elsősorban a jó egyéni teljesítményeknek köszönheti sikerét, ugyanis hat játékosa is kétszámjegyű produkcióval rukkolt elő. LeBron James volt ezúttal is a Cleveland legjobbja 25 ponttal.

NBA, alapszakasz
Cleveland Cavaliers-Philadelphia 76ers 108-95
Golden State Warriors-Utah Jazz 91-78
New York Knicks-Chicago Bulls 95-106
Dallas Mavericks-New Orleans Hornets 85-73
Houston Rockets-Memphis Grizzlies 85-76
Minnesota Timberwolves-Los Angeles Clippers 104-96
Sacramento Kings-Portland Trail Blazers 105-85
Charlotte Bobcats-Miami Heat 93-102
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 98-111
Washington Wizards-Detroit Pistons 111-115
Orlando Magic-Atlanta Hawks 98-79

Ajánlott videó

Olvasói sztorik