Élet-Stílus

Zanardi ismét Forma-1-es autóba ült

Öt esztendővel szörnyű balesetét követően ismét Forma-1-es autóba ült Alex Zanardi, az olaszok mozgássérült versenyzője.


A 40 éves pilóta a BWM-től kapta a különleges lehetőséget: Valenciában 9 kört tett meg a csapat idei autójának egyszerűsített változatával, amelyet külön az ő igényeinek megfelelően úgy alakítottak ki, minden fontos irányítószerkezet a kormányon volt.


“Kicsit kényelmetlenül ültem a kocsiban, ugyanakkor fantasztikus élmény volt. Nagyon megrohantak az érzelmek, amikor nekiindultam” – mondta a korábbi F1-es versenyző, majd kitért manőverezési nehézségeire is: “Ezen az átkozott kormányon több gomb van, mint otthon a számítógépemen. Szerintem még e-mailt is lehet vele küldeni az autóból.”

A korábban a Jordan, a Minardi, a Lotus és a Williams színeiben versenyzett Zanardinak 2001. szeptember 15-én, a németországi Lausitzringen történt karambolja következtében mindkét lábát amputálni kellett. A CART-sorozatba tartozó futamon a boxutcából kihajtva ütközött a csaknem 320 km/órás sebességgel száguldó kanadai Alex Taglianival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik