Élet-Stílus

Pannon Kupa: magyar siker és tornagyőzelem

A spanyolokhoz hasonlóan Horvátország legjobbjait is magabiztosan legyőzte a magyar női kézilabda-válogatott, és ezzel megnyerte a Nyíregyházán és Fehérgyarmaton rendezett Pannon Kupát.

Szinte teljesen megteltek a lelátók nyíregyházi sportcsarnokban a december 7-én rajtoló svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott utolsó előkészületi találkozójára.

Jól kezdett Németh András együttese, korán kétgólos előnyt szerzett, ugyanakkor az első percek után több pontatlanság is becsúszott a magyar támadásokba. A horvátok is sok hibával játszottak, Pálinger Katalin pedig remekül védett, így a különbség tíz perc elteltével háromra, a 22. percre pedig – elsősorban Mehlmann Ibolya és Vérten Orsolya góljainak, illetve Pálinger bravúrjainak köszönhetően – ötre nőtt.

A biztos vezetés néhány perccel később, két kiállítás után kettőre olvadt, a jó magyar hajrá után négy gól volt Görbicz Anitáék előnye a szünetben. A pihenőt követő percek a vendégeké voltak, pillanatok alatt két gólra megközelítették a magyarokat, akik megrázták magukat és négy gyors góllal hat találattal elhúztak riválisuktól. A folytatásban beállt az öt gól körüli különbség a csapatok között, a magyaroknál Mehlmann és Pálinger továbbra is kiválóan játszott, így nem forgott veszélyben a győzelem.


A 25-19-es sikert és ezáltal a tornagyőzelmet vastapssal jutalmazták a nézők.

Pannon Kupa, felkészülési torna:
Magyarország-Horvátország 25-19 (12-8)
A magyar góldobók: Mehlmann 7, Vérten 4, Görbicz, Ferling 3-3, Borbás, Szamoránsky, Kovacsicz 2-2, Kirsner, Balogh 1-1.

A torna végeredménye:
1. Magyarország 4 pont
2. Spanyolország 2
3. Horvátország 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik