Élet-Stílus

Nowitzkiék megverték a Spurs-t

Az elmúlt évek két legerősebb nyugati csapata találkozott szombatra virradóra az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban: a Dallas idegenben tudta megverni a San Antonio Spurs-t. A Utah továbbra sem tud kikapni.

A szezont négy kudarccal kezdő, idén nagydöntős Dallas sorozatban nyolcadszor nyert, legjobbja természetesen a német Dirk Nowitzki volt, aki 31 ponttal és 10 lepattantóval zárta a mérkőzést. A másik oldalon Tim Duncan 29 pontja sem volt elég ahhoz, hogy elszenvedje az idei szezonban harmadik hazai vereségét a San Antonio.

A két nyugati nagycsapat a szezonnyitón már találkozott egymással, és akkor a Spurs viszonylag simán elintézte a texasiakat, de ezúttal szinte végig a Mavericks vezetett. Az utolsó negyedet egypontos Dallas-előnnyel kezdték, és ebben a legfontosabb periódusban pörgött fel igazán Nowitzki. Dirkules az utolsó negyedben 14 pontot szórt, és az ő büntetőinek köszönhető, hogy a végére is kiélezett meccsen a Dallas nyert. Meg persze annak, hogy az utolsó másodpercekben Michael Finley és Robert Horry is elhibázta a dobását.

“A Dallas végig nagyon koncentráltan játszott, de mi sajnos csak egy félidőn keresztül figyeltünk oda.” – nyilatkozta a találkozót követően a San Antonio trénere, amelyen Manu Ginobili lesérült. Az argentin a negyedik harmadban már nem is lépett pályára, de szerencsére csak egy kisebb zúzódásról van szó.

A ligaelső Utah Jazz 12/1-re javította mérlegét a Los Angeles Lakers legyőzésével a legutóbbi játéknapon. A megszakítás nélkül nyolcadszor diadalmaskodó Jazz vezére Carlos Boozer 31 pontig és 12 lepattanóig, míg a kaliforniaiak ásza, Kobe Bryant 27 pontig jutott. A Jazz szokásához híven az utolsó játékrészig hátrányban volt, de végül a védőik levették a pályáról Kobet, és végül hozták a találkozót.

Egymás után harmadszor botlott a címvédő Miami, amely Dwyane Wade 33 pontja és 15 gólpasszos egyéni csúcsa ellenére kapott ki a floridai “szomszédvár” Orlandótól. Amikor Wade nem volt a pályán, a Magic 19-2-es rohamot produkált.

NBA, alapszakasz
Boston Celtics-New York Knicks 77-101
Philadelphia 76ers-Chicago Bulls 123-103
Atlanta Hawks-Toronto Raptors 97-93
Miami Heat-Orlando Magic 104-107
Detroit Pistons-Charlotte Bobcats 104-95
Indiana Pacers-Cleveland Cavaliers 97-87
Memphis Grizzlies-Washington Wizards 95-80
New Orleans Hornets-Minnesota Timberwolves 79-86
San Antonio Spurs-Dallas Mavericks 92-95
Denver Nuggets-Golden State Warriors 140-129
Utah Jazz-Los Angeles Lakers 114-108
Phoenix Suns-New Jersey Nets 99-93
Seattle SuperSonics-Sacramento Kings 100-109

Ajánlott videó

Olvasói sztorik