Élet-Stílus

A Stadionban búcsúzhatunk Puskás Ferenctől

admin
admin

2006. 11. 24. 15:14

December 9-én a Puskás Ferenc Stadionban egyórás gyászünnepségen emlékeznek az Aranycsapat kapitányára, majd innen este öt órakor indul a gyászmenet a Szent István Bazilikáig.
Schmitt Pál úgy fogalmazott, december 9-én az egész magyar nemzet vesz búcsút a múlt pénteken elhunyt Puskás Ferenctől, az Aranycsapat legendás kapitányától. “A nemzet halottját temetjük. Méltóságteljes, civilizált, békés megemlékezést szeretnénk. Arra kérek mindenkit, hogy még egyszer, utoljára, töltsük meg a Puskás Ferenc Stadiont” – mondta a Magyar Sport Házában a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki a család felkérésére a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság vezetője is.

A megemlékezés menetrendjét Koltay Gábor filmrendező, a Kegyeleti Bizottság művészeti vezetője ismertette: Puskás Ferencet december 7-én, azaz jövő csütörtökön ravatalozzák fel a Szent István Bazilikában, itt délelőtt tíz és este nyolc óra között bárki leróhatja tiszteletét. December 9-én, szombaton a Puskás Ferenc Stadionban 16 órától egyórás gyászünnepséggel adóznak a Száguldó Őrnagy emlékének, akinek hamvait ágyútalpon szállítják majd a létesítménybe. A 38 ezer embert befogadni képes stadion kapuit 14 órától nyitják meg.

Körülbelül 17 órakor indul a gyászmenet: a Maratoni Kapun keresztül az Istvánmezei út felé haladnak a gyászolók, majd a Dózsa György úton a Hősök terére tartanak, ahol katonai tiszteletadással búcsúztatják a Honvéd és a Real Madrid egykori klasszisát. Ezt követően az Andrássy-József Attila-Hercegprímás útvonalon halad tovább a menet egészen a Szent István Bazilikáig, ahol hagyományos római katolikus gyászszertartással vesznek végső búcsút Puskás Ferenctől. A legendás labdarúgó emlékének Sólyom László köztársasági elnök is beszédet szentel.


A Magyar Televízó és a Duna Televízió is élőben közvetíti a megemlékezést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.