Élet-Stílus

Rangadó Premier League-ben

Vasárnap csúcsrangadóra kerül sor Manchesterben az angol labdarúgó Premier League-ben: az éllovas United a címvédő Chelsea-t fogadja.

Egy igazi “hatpontos” találkozót rendeznek az Old Traffordon, hiszen hazai győzelem esetén hat pontra nő a távolság a két gárda között, a vendégsiker ugyanakkor pontegyenlőséget eredményezne.

A hétközi BL fordulóban egyaránt 1-0-ás vereséggel hagyták el a csapatok a pályát, ám míg a Chelsea a brémai fiaskó ellenére biztosította továbbjutását a 16 közé, a United galsgow-i kudarca azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban dől el a csapat sorsa.

“Nehéz dolog vereség után készülni egy rangadóra, de szerencsére, most ők is ugyanebben a cipőben járnak” – bölcselkedett John Terry, a Chelsea védője. José Mourinho, a londoniak vezetőedzője ugyanakkor nem látja vészesnek a szituációt: “Nem hiszem, hogy ez a vereség befolyásolna bármit is vasárnap. Nagyon jó formában vagyunk, úgyhogy egy kicsit sajnálom, hogy nem játszunk már most.”

“Össze kell szednünk magunkat. Azt hiszem egy kis pihenőre azért szükségünk van, mert iszonyatosan nehéz meccsen vagyunk túl, de lelkiekben már most rá kell hangolódnunk a vasárnapra” – mondta a Celtic-meccs után Ryan Giggs, a MU walesi sztárja.

Nagyobb stadionra vágyik a Chelsea


A címvédővel kapcsolatos a hír, hogy a Chelsea terveiben szerepel, hogy nemzetközi szinten a legjobb egyesület legyen, és ezzel együtt egy nagyobb stadion felépítése a cél – jelentette be Peter Kenyon, a londoni sztáregyüttes főigazgatója. “Szeretnénk a világ legjobb klubjává válni, nem elégszünk meg azzal, ahol most állunk. Ehhez elengedhetetlen egy nagyobb stadion” – mondta a sportvezető. Az 1876-ban épült Stamford Bridge jelenlegi befogadóképessége 42 055 fő, s már nem lehet tovább bővíteni. Az év elején egy 65 ezer férőhelyes aréna megépítését tervezik. Kenyon hozzátette, hogy José Mourinho edzővel hosszútávra tervez a klub és a távozásáról szóló hír csak kitaláció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik