Élet-Stílus

NHL: kiütéssel nyert a Nashville

A Vancouver, amely három győztes mérkőzés után nyelte le újra a vereség keserű piruláját, méretes zakót kapott Nashville-ben. A legutóbbi fellépésén, a Dallas ellen gólképtelen Predators hatszor is megzörgette a kanadai csapat hálóját, átellenben viszont Tomas Vokoun (21 védés), valamint a kézsérülése miatt később a helyére beszálló Chris Mason (13) is kapott gól nélkül zárta a partit.

“Mindenképpen bizonyítani akartunk, és azt hiszem, jó munkát végeztünk. Már korán tesztelni akartuk a kapusaikat, végül alaposan elrontottuk az estéjüket szegényeknek” – magyarázta széles mosollyal az arcán a gólpasszal záró Jordin Tootoo. Az asszisztok tekintetében egyébként Paul Kariya járt az élen, a hatból három találatnál básáskodott, a gólokat pedig Scott Hartnell (2), Alexander Radulov, Darcy Hordichuk, Marek Zidlicky és Shea Weber szerezte. A Vancouveren még a kapuscsere sem segített, az öt gólt is “benyelő” Dany Sabourint a hajrában váltó Roberto Luongo eszén is túljártak a “ragadozók”.

A csoportját vezető Nashville 30 pontjával jelenleg a liga harmadik legjobb csapata. A Vancouver a nyolcadik, azaz az utolsó rájátszást érő helyen áll nyugaton, csoportjában pedig a harmadik.

NHL, alapszakasz, 50. játéknap:
Nashville Predators-Vancouver Canucks 6-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik