Élet-Stílus

Még másodosztályú marad a Fradi

A Fővárosi Ítélőtábla a zöld-fehér klub visszasorolásának jogosságáról döntő decemberi másodfokú tárgyalásig nem helyezi vissza a labdarúgó első osztályba a Ferencvárost.

A Fővárosi Bíróság szeptember 5-én első fokon, nem jogerősen megsemmisítette az MLSZ elnökségének határozatát és a fellebbviteli licencadó testület döntését a Ferencvárossal kapcsolatban, ugyanakkor egyebekben a keresetet elutasította. Az MLSZ fellebbezett, a másodfokú tárgyalásra december 7-én 9 órától kerül sor, vagyis ekkor dől el, hogy a jogos volt-e a Ferencváros visszasorolása.


Most a bíróság elutasította a Ferencváros azon igényét, hogy a másodfokú határozat megszületéséig helyezze vissza a Ferencvárost az első osztályú bajnokságba – értékelte az ítéletet lapunknak dr. Petró László, az FTC jogi képpviselője. Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke az MTI-nek másként nyilatkozott: szerinte az ítéletet nyomán jogerősen eldőlt: a Fradi nem helyezhető vissza az NB I-be.

A kizárás története


Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet, és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik