Élet-Stílus

BL: visszavágásra készül a Real

A keddi játéknapon öt csapat csatlakozhat a már nyolcaddöntőbe jutott hat gárdához a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A nap rangadójának az Olympique Lyon madridi vendégjátéka ígérkezik.

Tabellák

E csoport állása
1. (már továbbjutott) Olympique Lyon 12 pont
2. (már továbbjutott) Real Madrid 9
3. Steaua Bucuresti 3
4. Dinamo Kijev 0

F csoport állása
1. Manchester United 9 pont
2. Celtic Glasgow 6
3. Benfica 4 (3-4)
4. FC Köbenhavn 4 (1-4)

G csoport állása
1. CSZKA Moszkva 8 pont
2. FC Porto 7 (7-4)
3. Arsenal 7 (4-2)
4. Hamburger SV 0

H csoport állása
1. AC Milan 10 pont
2. Lille 5
3. AEK Athén 4
4. Anderlecht 1


BL: visszavágásra készül a Real 1

BL: visszavágásra készül a Real 2

E csoport

Az E csoportból az Olympique Lyon és a Real Madrid már biztosította helyét a legjobb 16 között, a kérdés már csak az, hogy melyikük végez az első helyen. A két együttes már találkozott az idei kiírásban, és akkor magabiztos játékkal a Lyon nyert. A királyi gárda azonban az utóbbi időben egyre jobb, úgyhogy a francia bajnoknak feltehetően nem lesz olyan könnyű dolga mint hazai környezetben. Ha a franciák győznek vagy döntetlent érnek el Madridban, megnyerik a csoportot, a Realnak akkor marad esélye az első hely megszerzésére, ha három góllal győz.

Két sztárjátékosa, David Beckham és Ronaldo nélkül készül Fabio Capello együttese a keddi rangadóra. Mindkét klasszis térdsérülés miatt hagyja ki a mérkőzést: Ronaldo november 9-én, a harmadosztályú Ecija elleni Spanyol Király Kupa-találkozón sérült meg, Beckham az elmúlt héten nem edzett a térde miatt. A világbajnok védő, Fabio Cannavaro, valamint a középpályáról Guti szombaton, a Santanderrel vívott bajnoki találkozón szenvedett könnyebb sérülést, de mindketten pályára lépnek kedden.

A másik meccsen a Steaua Bucuresti a Dinamo Kijevet fogadja, s amennyiben megszerzi a három pontot, bebiztosítja harmadik helyét és ezzel az UEFA Kupás folytatást.

F csoport

Az F jelű négyesben az éllovas Manchester United és a Celtic Glasgow van a legkedvezőbb pozícióban, az angolok éppen skót riválisuknál vendégeskednek. Amennyiben Sir Alex Ferguson gárdája nyer vagy egy pontot szerez, már nyolcaddöntős, de abban az esetben, ha a Benfica és az FC Köbenhavn döntetlent játszik egymással, egy vereséggel is továbbléphet. Ez utóbbi esetben a győztes Celtic is továbbjutó lesz.

A skót csapat már többször is szerepelt a Bajnokok Ligájának a csoportkörében, továbbjutnia még nem sikerült. Ez részben a csapnivaló idegenbeli mérlegnek köszönhető: a Celtic idegenben mindig kapott gólt, és egyetlen egy meccsét sem hozta. Kedd este azonban hazai pályán fogadják Rooney-ékat, és otthonos környezetben sokkal jobban megy Gordon Strachan-éknak: 11 meccsükből eddig nyolcszor győztesen hagyták el a pályát. Nem lesz tehát könnyű dolga a ManU-nak, amely akárcsak keddi ellenfele, a negyedik játéknapon vereséget szenvedett.

G csoport

A G csoportból kedden csak a Portót fogadó CSZKA Moszkva juthat a legjobb 16 közé, ehhez le kell győznie portugál ellenfelét. Bármi történik az 5. fordulóban, az Arsenal és a Porto sorsa csak a zárókörben dől majd el, míg a négyes utolsó helyén szerénykedő Hamburger SV már biztosan búcsúzik a BL-től és az UEFA Kupától is, hiszen a harmadik helyre sincs esélye.

A németek ezúttal az új Arsenal stadionba látogatnak, és óriási meglepetést okoznának, ha az idei kiírásban sikerülne megszerezniük az első pontjaikat. Ebben az esetben a tavalyi döntős Ágyúsokkal megeshet az a szégyen, hogy idén a csoportkört sem élik túl.

Az elmúlt két játéknapon rengeteg helyzetet kidolgozott a londoni együttes, de Henry-ék egyszerűen képtelenek voltak gólt lőni. A kvartett leggyengébb csapata ellen Wengeréknek nyerniük kell, hiszen az utolsó fordulóban egy kőkemény összecsapás vár rájuk Portugáliában.

Az FC Portónak jelenleg ugyanannyi pontja (7) van mint az Arsenalnak, és kedden a csoportot jelenleg nyolc ponttal vezető CSZKA Moszkvához látogatnak. Az első játéknapon Portóban futott össze a két gárda, és akkor gólnélküli döntetlenre végeztek.

H csoport

A H csoportot vezető AC Milan fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezheti magát és amennyiben nem kap ki három vagy több góllal az AEK Athén otthonában, tovább is lép. Ha a görögök nem verik meg az olaszokat és a jelenleg második Lille megszerzi a három pontot Juhász Roland csapatával, az Anderlechttel szemben, akkor a franciák is továbbjutnak.

A szerdán szereplő A, B, C és D csoportos együttesek közül a Bayern München, a Valencia, a PSV Eindhoven és az FC Liverpool tagja biztosan a nyolcaddöntő mezőnyének.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. játéknap
E csoport
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó (m1)
Steaua Bucuresti (román)-Dinamo Kijev (ukrán) 20:45 ó

F csoport
Benfica (portugál)-FC Köbenhavn (dán) 20:45 ó
Celtic Glasgow (skót)-Manchester United (angol) 20:45 ó (Viasat3)

G csoport
Arsenal (angol)-Hamburger SV (német) 20:45 ó
CSZKA Moszkva (orosz)-FC Porto (portugál) 18:30 ó

H csoport
AEK Athén (görög)-AC Milan (olasz) 20:45 ó
Lille (francia)-Anderlecht (belga) 20:45 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik