Élet-Stílus

NFL: megszakadt a Colts sorozata

Elveszítette az utolsó százszázalékos együttes is veretlenségét hétfőre virradóra: hazai pályán a Dallas győzte le a Colts-ot. A Philadelphia kikapott a Tennessee-től, ráadásul súlyosan megsérült az irányítója.

Donovan McNabbnak a Tennessee Titans elleni mérkőzés második játékrészében fordult ki a térde, és az első diagnózis szerint keresztszalag-szakadást szenvedett. Az irányító az idei szezonban – bármeddig is jutna a csapat a rájátszásban – már nem léphet pályára, az orvosok szerint minimum nyolc hónapig tart majd McNabb felépülése. “Nagyon szerencsétlenül esett, hiszen egy teljesen ártalmatlannak tűnő szituáció után kellett átvennem a helyét.” – nyilatkozta Jeff Garcia.

McNabb nélkül nem is volt esélye a Philadelphiának a Tennessee ellen. Már az első negyedben eredményesek voltak a vendéglátók, az akkor még McNabbel játszó Eagles csak egy mezőnygólra volt képes. Az irányító a második játékrész elején esett rosszul, és a helyére érkező csereember nem tudta győzelemre vezetni a csapatot a liga leggyengébb védelme ellen. Ráadásul az Eagles mérlege 5-5-re romlott, és ezzel az NFC keleti csoportjának a harmadik helyén tanyázik, és korántsem biztos, hogy bejut a playoffba.

Az Indianapolis a 11. játéknapon először kapott ki az idei szezonban. Nem sikerült tehát beállítani Miami Dolphins rekordját: a floridai együttes az 1972-es szezon alapszakaszában az összes meccsét megnyerte.

Payton Manning a Dallas elleni összecsapáson szokatlanul sokat hibázott, a támadóalakzat mindössze 14 pontra volt képes, és ez kevésnek bizonyult a Cowboys ellen. A Colts az első hat támadásából négy alkalommal a Dallas-nak adta a labdát, és a mérkőzés végén 7-pontos hátránynál kétszer is eredménytelenül rohamozták a texasi gárda védőfalát.

A találkozó első touchdownját a Colts szerezte, majd a harmadik játékrészben mind a két együttes egy-egy alkalommal cipelte az ellenfél célterületére a labdát. A negyedik negyedben aztán két gyors touchdownnal bebiztosította a győzelmet a vendégcsapat.

“Természetesen nem örülünk, hogy kikaptunk. Alaposan kielemezzük majd a mérkőzést, és megpróbálunk a hibáinkon javítani, a pozitívumokra pedig építeni.” – nyilatkozta Manning a találkozót követően, aki idén összesen három interceptiont dobott a vasárnapi meccsig, amelyen aztán kétszer is ellenfélhez dobta a labdát.

NFL, alapszakasz, 11. játéknap
Baltimore Ravens-Atlanta Falcons 24-10
Houston Texans-Buffalo Bills 21-24
New Orleans Saints-Cincinnati Bengals 16-31
Miami Dolphins-Minnesota Vikings 24-20
Green Bay Packers-New England Patriots 0-35
Kansas City Chiefs-Oakland Raiders 17-13
Cleveland Browns-Pittsburgh Steelers 20-24
Carolina Panthers-St Louis Rams 15-0
Philadelphia Eagles-Tennessee Titans 13-31
Tampa Bay Buccaneers-Washington Redskins 20-17
New York Jets-Chicago Bears 0-10
Arizona Cardinals-Detroit Lions 17-10
San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 20-14
Dallas Cowboys-Indianapolis Colts 21-14
Denver Broncos-San Diego Chargers 27-35

Hétfőn este játsszák:
Jacksonville Jaguars-New York Giants

Ajánlott videó

Olvasói sztorik