Élet-Stílus

Rooney újra bombaformában

A Manchester United és a Chelsea is a vártnál nehezebben, egy góllal nyert az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. A különbség nem változott a két csapat között: a listavezető "vörös ördögök" három ponttal előzik meg a londoni "kékeket".

A Manchester United az újonc Sheffield United otthonában vendégszerepelt szombaton, és már korán, a 13. percben hátrányba került, midőn Derek Geary beívelése után Keith Gillespie a kapu jobb oldalába fejelt. Ezzel azonban a hazaiak el is lőtték az összes puskaporukat. A listavezető fölénybe került, számtalan helyzetet dolgozott ki, a szerencsének, valamint Paddy Kenny kapusnak köszönhetően azonban a lelkesen küzdő Sheffield “állta a sarat”.


Wayne Rooney ellen viszont nem volt ellenszere a Sheffieldnek: a hétközi válogatott mérkőzésen, Hollandia ellen is betaláló csatár góljaival fordított a Manchester United. Rooney előbb ésszel (Gery Neville beadása után az egyik lábával átvette a labdát, a másikkal a kapuba passzolt), majd erővel (kapásból bombázott a hálóba) oldotta meg a rá rótt feladatot, így a papírformának megfelelően a “vörös ördögök” mind a három pontot elhozták az újonc otthonából.

A Chelsea is egy góllal verte a gyengécske West Ham-et, melynek kispadján ott üldögélt Király Gábor is. Itt is, ott is akadtak helyzetek, de csak Geremi volt képes a kapuba találni, a középpályás idei első, szabadrúgásból szerzett góljával nyertek a “kékek” 1-0-ra. “Elégedett vagyok, mert egy jó csapatot győztünk le, a West Ham sokkal erősebb annál, mint amit a táblázaton elfoglalt helye feltételez” – magyarázta Jose Mourinho, a Chelsea edzője.

A szerdai magyar-kanadai barátságos mérkőzést eldöntő Priskin Tamás a 34. percben csereként lépett pályára a Watfordban, amely az utolsó pillanatban szenvedett vereséget a Portsmouth otthonában.

Premier League, 13. forduló:
Arsenal-Newcastle United 1-1 (0-1)
Gól:
Henry (69.), ill. Dyer (30.)

Chelsea-West Ham United 1-0 (1-0)
Gól:
Geremi (21.)

Everton-Bolton 1-0 (0-0)
Gól:
Arteta (60.)

Portsmouth-Watford 2-1 (1-1)
Gól:
Kanu (44.), Lua-Lua (89. 11-esből), ill. Demerit (32.)

Reading-Charlton 2-0 (1-0)
Gól:
Szeol (18.), Doyle (72.)

Sheffield United-Manchester United 1-2 (1-1)
Gól:
Gillespie (13.), illetve Rooney (30., 75.)

Manchester City-Fulham 3-1 (3-0)
Gól:
Corradi (12., 33.), Barton (45.), ill. John (62.)


Middlesbrough-Liverpool 0-0

Vasárnapi program:
Wigan-Aston Villa 0-0

Blackburn Rovers-Tottenham Hotspur 1-1 (1-0)
Gól:
Tugay (22.), illetve Defoe (62. 11-esből)
Kiállítva: Tugay (60.), illetve Ghaly (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik