Élet-Stílus

Nadal elődöntős a Mesterek Kupáján

Rafael Nadal bejutott a négy közé a Sanghajban zajló Mesterek Kupáján, miután a pénteki "ki-ki" mérkőzésen három szettben legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót. A 20 éves spanyol tenisző Roger Federerrel találkozik majd az elődöntőben.


James Blake már korábban továbblépett az Arany csoportból, a másik továbbjutó kilétéről Davigyenko és Nadal egymás elleni mérkőzése döntött.


A tavalyi elődöntős orosz kezdett jobban, bátran támadott, és meg is nyerte az első szettet. A folytatásban magára talált a 20 éves spanyol, nemcsak az adogatása javult fel, az ellenfele a szervajátéka során is jobban érvényesült.


A második és a harmadik játszmában is egyszer-egyszer brékelt (az orosznak viszont ez már nem jött össze), így Nadal nagy csatában, 2 óra 44 perc alatt győzött és továbbjutott, Davigyenko kiesett.

A kétszeres Roland Garros-győztes hispán az elődöntőben a világelső Roger Federerrel találkozik. Bár a svájci teniszező magasan kiemelkedik a mezőnyből, Nadal ellen valahogy nem megy neki a játék, eddigi nyolc mérkőzésükből csak kettőt tudott megnyerni, hatszor a spanyol győzött.

Mesterek Kupája, Arany csoport, 3. forduló:
Nadal (spanyol, 2.)–Nyikolaj Davigyenko (orosz, 3.) 5:7, 6:4, 6:4
Robredo (spanyol, 6.)-Blake (amerikai, 8.) 6:2, 3:6, 7:5

A csoport végeredménye
1. (elődöntős) Blake 2 győzelem/1 vereség (5-3)
2. (elődöntős) Nadal 2/1 (4-3)
3. Davigyenko 1/2 (4-5)
4. Robredo 1/2 (3-5)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik