Élet-Stílus

Mayweather-De La Hoya: családi perpatvar

A május 5-i Floyd Mayweather-De La Hoya csata nem csak a két harcos, hanem apa és fia összecsapása miatt is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, Oscarnak ugyanis Mayweather édesapja a mestere.

Nem keveseb mint kétmillió dollárt kér Oscar Da La Hoyától edzője, Floyd Mayweather Sr., hogy tanítványát saját fia ellen készítse föl. Az idősebb Mayweather bevallása szerint úgy ismeri fia hibáit, mint saját tenyerét, és nem sok jót ígér neki, amennyiben De La Hoyával megegyeznek

Családi viszály

A két Mayweather évekkel ezelőtt veszett össze, s a fiú nagybátyja, Roger szolgálatait vette igénybe, míg az apa De La Hoya edzője lett. Külön színt ad tehát a szupermérkőzésnek a Mayweather családon belüli rendezetlen kapcsolat, és most, hogy Roger a jövő év elejéig börtönben ül, különösen nagy figyelemmel követi a média a Mayweather-család ténykedéseit.

Az apa a fiú vereségét ígéri

Egy viszont biztos: az idősebbik Floyd fia bukását ígéri, amennyiben ő áll majd Oscar mögött a szupermérkőzésen. “Kicsi Floyd már most be van rezelve, ám akkor lesz tele igazán a gatyája, amikor az apuciját meglátja az ellentétes sarokban” – nyilatkozta fenyegetően az apa. “Egyetlen dolog mentheti meg a kicsi Floydot: ha nem tudunk megegyezni és nem én leszek Oscar sarkában.”

“Ki fogom ütni Oscart!”

Mayweather Jr. egyáltalán nincs megijedve, sem az ellenféltől, sem az apjától nem tart. “Biztos vagyok abban, hogy nagy adok-kapok lesz a májusi találkozón, és ki fogom ütni Oscart! – jelentette ki.

A május 5-ei csata tehát minden szempontból rendkívül izgalmasnak ígérkezik. A következő napokban pedig választ kapunk arra, hogy az idősebbik Mayweather fog-e De La Hoya sarkában állni. Egy azonban biztos: az Aranyfiú jelezte, hogy Mayweather segítségével szeretné befejezni bokszkarrierjét, és saját elmondása szerint nem a május 5-ei csata lesz az utolsó találkozója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik