Élet-Stílus

Maradhat Malkin az NHL-ben

Jevgenyij Malkin és két másik orosz jégkorongozó mégis szerepelhet az észak-amerikai profi jégkorongligában, miután a bíróság elutasította orosz klubjaik kérelmét, hogy ne játszhassanak az NHL-ben.

A 20 éves klasszis és két másik orosz játékos, Andrej Taratyuhin és Alekszej Mihnov idén érkezett a tengerentúlra. Malkin augusztusban Metallurg Magnyitogorszkhoz írt alá, a szerződést azonban – miután a tengerentúlra szökött a gárda finnországi edzőtáborából – felmondta. Erre egyébként az orosz törvények alapján joga van. Aztán szeptember 5-én a Pittsburgh Penguinsszel állapodott meg.

Az orosz együttes vezetői megpróbálták jogi úton eltiltani a játéktól a csatárt, amíg nem rendeződik az ügy, azonban a bíróság nem nekik adott igazat.

Malkin mellett a Calgary Flames csatára, Andrej Taratyuhin és az Edmonton Oilers szélsője, Alekszej Mihnov is maradhatnak tengerentúli együtteseikben. Mindketten korábban az orosz Lokomotiv Jaroszlav együttesében szerepeltek.

A Pittsburgh Penguins szurkolói nyilván örülnek a hírnek, hiszen Malkin néhány mérkőzés alatt belopta magát a szívükbe. Az orosz támadó az első négy alapszakasz meccset egy sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, de aztán parádésan debütált: az első hat mérkőzésén betalált, és erre korábban csak Joe Malone volt képes az 1917-18-as szezonban.

A fiatal Malkin a Moszkvától 1400 kilométerre, az Urál-hegységben fekvő Magnyitogorszk városában nőtt fel, és a helyi Metallurg csapatában kezdett el hokizni. A csapat az orosz első osztályban szerepel, és tavaly Malkin vezetésével óriási fölénnyel nyerte a bajnokság alapszakaszát. Az együttes 42-5-4-es mutatóval zárt, és másfél hónappal az alapszakasz befejezése előtt bebiztosította az első helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik