Élet-Stílus

Elbúcsúzott Andy Roddick

A címvédő David Nalbandian egy sima és egy szoros játszmában nyert Andy Roddick ellen a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupáján, Sanghajban. Az argentin játékos jut tovább a csoportból, ha este Ljubicic kikap a világelsőtől.

Az amerikai ász csütörtökön nem tudott olyan magas színvonalon játszani mint Federer ellen, és kiesett. Veresége egyben azt jelentette, hogy csoportjából Roger Federer az Ivan Ljubicic elleni meccsének eredményétől függetlenül már elődöntős.

Az ászok sem segítettek

Az első szettben nagyon simán győzött a címvédő Nalbandian. A tengerentúli ászkirály túlságosan is a bivalyerős szerváira támaszkodott, ellenfele pedig a fonákjaival rendre megoldhatatlan feladat elé állította Roddickot.

A második játszmában 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, de ekkor Nalbandian elvette Roddick adogatását, és 5-3-ra ellépett. Az amerikai csillagnak sikerült egyenlítenie: minden mindegy alapon kezdett el játszani, és argentin riválisa is szokatlanul sokat hibázott. A szett hátralévő részében mindketten hozták a szerváikat, de a rövidítésben sorsdöntő pillanatban kettőshibát ütött Roddick, és ezzel 7-4-re elvesztette a tie-breaket.

Hibátlan a világelső

Roger Federer másfél óra alatt, két játszmában nyert Ivan Ljubicic ellen, s ezzel eldőlt, hogy a svájci világelső mellett a címvédő argentin David Nalbandian jut az elődöntőbe a Vörös csoportból. A horvát óriás végig becsülettel küzdött, az első szettet csak rövidítésben vesztette el, a folytatásban viszont már az elején brékelte őt a bázeli világklasszis és ez végzetes volt számára.

A másik csoportban már szerdán eldőlt, hogy az amerikai James Blake a továbbjutó, a spanyol Tommy Robredo viszont kiesett. A másik kiadó helyért pénteken az orosz Nyikolaj Davigyenko és a szintén spanyol Rafael Nadal küzd meg egymással.

Vörös csoport, 3. forduló
Nalbandian (argentin, 7.)-Roddick (amerikai, 5.) 6:2, 7:6 (7-4)
Federer (svájci, 1.)-Ljubicic (horvát, 4.) 7:6 (7-2), 6:4

A csoport végeredménye
1. (elődöntős) Federer 3 győzelem/0 vereség
2. (elődöntős) Nalbandian 1/2 (4-4)
3. Roddick 1/2 (3-5, 42-42)
4. Ljubicic 1/2 (3-5, 41-49)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik