Élet-Stílus

Botlott, de parádés évet zárt a Nationalelf

Megszakadt Cipruson a vébébronzérmes német válogatott remek sorozata: Joachim Löw együttese döntetlent játszott szerdai Eb-selejtezőjén. A szövetségi kapitány ennek ellenére nem tűnt csalódottnak.

Parádés mérleggel zárta az idei évet a német válogatott, amely a nyári labdarúgó-világbajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozta. A házigazda együttes a torna leglátványosabb futballját játszotta, és jókora meglepetésre, de teljesen megérdemelten bronzérmet nyert. A csapat azonban szerda este döntetlent játszott Cipruson a világranglista 80. házigazdák ellen.

Csak az olaszok tudták Ballackékat 2006-ban – kétszer is – megverni. Először még tavasszal kapott leckét Jürgen Klinsmann csapata, majd a vébéelődöntőben is alulmaradtak a későbbi világbajnokkal szemben. A két vereség mellett 14-szer nyert az együttes, és kétszer játszott döntetlent, és ezzel a német szövetség (DFB) megalakítása óta legsikeresebb évét zárta.

Ezen az sem változtat sokat, hogy szerda este Nicosiában csak 1-1-et játszott a Nationalelf. Ballack révén a németek kerültek előnybe, de az első félidő hajrájában egyenlített a kiscsapat, amelynek a második játékrészben a győztes gól megszerzésére is lett volna lehetősége. A döntetlennel is átvették a vezetést az Eb-selejtező csoportjában a németek a csehektől, akikkel jövő márciusban találkoznak. Klose a D csoport rangadóján nem léphet pályára, miután Ciprus ellen a második sárga lapját is megkapta.

A Klinsmanntól a kapitányi posztot átvevő Joachim Löw szerint nem kell különösebben aggódni az eredmény miatt. „Nem nyerhetjük meg minden meccsünket, bele kell abba törődnünk, hogy néhányszor csak döntetlenre leszünk képesek. A játékosok ma is mindent megtettek a győzelemért, de érezhető volt, hogy nem elég frissek. Meg vagyunk elégedve a szerdai eredménnyel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik