Élet-Stílus

NHL: Jagrék legyűrték a Devils-t

Másfél perc alatt fordított a New Jersey Devils ellen a Rangers, és ezzel holtversenyben vezeti az Atlantic Divisiont. A Minnesota és a St. Louis idegenben kapott ki, a Vancouver pedig hazai pályán szenvedett vereséget.

Az első két harmadban Jaromir Jagréknak nem sok értékelhető akciójuk volt az Ördögök ellen, egy másfél perces rohammal mégis sikerült megfordítaniuk a mérkőzést hazai környezetben.

A Rangers álmosan kezdett, az első 20 percben mindössze háromszor tesztelték Brodeurt: az első lövés 10 perc után érkezett, a harmadikat pedig a dudaszó pillanatában kellett hárítania a rutinos hálóőrnek. A másik oldalon Jamie Langenbrunner jobban célzott, és a Devils egygólos előnnyel zárta az első játékrészt. A második harmadban már többször próbálkozott a New York-i csapat, de Gionta révén ismét az Ördögök voltak eredményesek.

A Rangers trénere 40 percig nézte csapata szerencsétlenkedését, majd a második szünetben alaposan lehordta a játékosait. “Valahogy fel kellett rázni a fiúkat.” – mondta Tom Reeney. A tréner szavainak a harmadik játékrészben azonnal meg is lett a hatása: Jagr 26 másodpercen belül kétszer volt eredményes, majd Breandan Shanahan lőtte be a győztes gólt. A két csapat a keddi eredménnyel holtversenyben áll az Atlantic Division első helyén.

A Minnesota Wild a szezon egyik meglepetéscsapata, 11-6-os mutatójával vezeti a Northwest Divisiont. Szerdára virradóra a Pacific Division utolsó helyén tanyázó Phoenix Coyotes fogadta a Vadakat, és nem kis meglepetésre otthon tartotta a pontokat.

Két góllal vezetett már a Minnesota, amikor Georges Laraque úgy döntött elérkezett az ideje, hogy felébressze a csapattársait. “Tudtam, hogy egy kis bunyó felrázhatja a csapatot és a közönséget is.” – nyilatkozta a meccset követően a Coyotes keményfiúja.

Laraque a második harmadban Derek Boogaarddal akaszkodott össze, és innentől kezdve a mérkőzés a hazaiak elképzelései szerint alakult.: a kétgólos hátrányt még ebben a játékrészben sikerült kiegyenlíteni. A Wild ugyan az utolsó 20 percben újabb gólt ütött, de erre is tudott válaszolni a Coyotes, és Perreault illetve Saprikin góljaival megfordította a mérkőzést.

NHL, alapszakasz
New York Rangers-New Jersey Devils 3-2
Phoenix Coyotes-Minnesota Wild 4-3
Calgary Flames-St. Louis Blues 3-0
Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik