Élet-Stílus

NBA: hazai pályán bukott a bajnok

A sérült O'Nealt továbbra is nélkülöző Miami Heat hazai pályán vereséget szenvedett a Denver Nuggets együttesétől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A tavalyi nagydöntős Dallas a pocsék kezdés után először nyert otthon.

A két napon belül második hazai vereségét elszenvedő címvédőnél ezúttal sem léphetett pályára Shaquille O’Neal. A Miami együttesének trénere borúsnak látta a jövőt a találkozó után. “Ilyen játékkal senkit nem fogunk megverni.” – nyilatkozta Pat Riley. A csapat szurkolói abban reménykedhetnek, hogy minél hamarabb felépül térdsérüléséből a center, mert addig Dwayne Wade-nek kell beugrania helyette is.

A fiatal sztár remekül játszott szerdára virradóra: 37 pontig, 11 gólpasszig és 8 lepattanóig jutott. A Denver Nuggets színeiben Carmelo Anthony villogott, ő “csak” 33 ponttal illetve 6 lepattanóval zárt, de mivel a társak pontosabban céloztak mint a másik oldalon megverték a címvédőt. A Miami jelenleg 3-4-es mutatóval áll a Southeast Division negyedik helyén, csak a harmatgyenge, eddig mindössze egyszer diadalmaskodó Charlotte Bobcats-t előzik meg.

A szezont négy győzelemmel kezdő New Orleans három vesztes összecsapást követően nyert ismét. A Hornetset az irányító Peja Stojakovic vitte a vállán a Charlotte Bobcats ellen. A szerb kosaras 42 pontos karriercsúccsal zárta a találkozót.

A legutóbbi döntős Dallas Mavericks első hazai győzelmét szerezte meg a szezonban német sztárjának, Dirk Nowitzkinak a vezetésével, aki 31 pontot szerzett. A San Antonio Spurs pedig 19 pontos hátrányból verte a hazai Houston Rockets együttesét.

NBA, alapszakasz
Miami Heat-Denver Nuggets 105-112
Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks 101-103
New Orleans Hornets-Charlotte Bobcats 94-85
Minnesota Timberwolves-Portland TrailBlazers 101-89
Houston Rockets-San Antonio Spurs 84-92
Dallas Mavericks-Chicago Bulls 111-99
Utah Jazz-Los Angeles Clippers 112-90
Golden State Warriors-Toronto Raptors 110-99

Ajánlott videó

Olvasói sztorik