Élet-Stílus

Kuerten: középszerű a mai teniszelit

Sérülései miatt évek óta nem tartozik a szűk teniszelithez Gustavo Kuerten, aki kilenc hónap után egy paraguayi challenger tornán tér vissza, miközben a legjobbak Sanghajban a Mesterek Kupáján játszanak. Nincs róluk túl jó véleménnyel Guga.

A háromszoros Roland Garros-győztes szerint a jelenlegi Top10-ben több középszerű játékos szerepel. “Amikor én elkezdtem játszani, még olyan nevek fémjelezték a teniszt, mint Boris Becker, Goran Ivanisevic, Michael Chang vagy éppen Andre Agassi. Akkoriban sokkal nehezebb volt bekerülni a Top10-be, mint manapság. Egy olyan játékos mint Ivan Ljubicic az én időmben a 30. hely környékén állt, és manapság pedig ott van a legjobbak között.” – nyilatkozta a 30 éves Kuerten, akinek a csípőjét az elmúlt években kétszer is műteni kellett. Más sérülések is hátráltatták a brazil klasszist, aki mostanra a ranglista 1137. helyére csúszott vissza.

Szeptemberben a Davis Kupában már pályára lépett az egykori közönségkedvenc, de a svéd párostól kikaptak. A héten pedig a paraguayi tornán szerepel a brazil. “Nagyon motivált vagyok, alig várom az újabb éles meccseket. Biztos voltam abban, hogy idővel majd sikerül visszatérnem.” – nyilatkozta a Roland Garroson 1997-ben, 2000-ben és 2001-ben diadalmas Kuerten. Utoljára egyesben idén februárban a Brazil Openen szerepelt Guga.

A sikeres újrakezdés érdekében Kuerten az egykori edzőjével, Larri Passos-szal állt össze, akivel 15 év után tavaly márciusban szakított. A duó elsősorban azon dolgozik, hogy a sportoló megviselt szervezetét kímélő, de természetesen sikeres játékmódot találjanak. “Tisztában vagyok azzal, hogy nem leszek már világelső. Arról is meg vagyok győzödve, hogy többször fogok kikapni, mint nyerni, de nekem elsősorban magamat kell legyőznöm.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik