Élet-Stílus

Ki lesz Alonso csapattársa?

Martin Whitmarsh, a Forma-1-es McLaren főigazgatója azt mondta, decemberben döntenek arról, hogy a spanyol Fernando Alonso mellett ki lesz az istálló másik pilótája. A két jelölt Pedro de la Rosa és Lewis Hamilton.

„Karácsony előtt nyilvánosságra hozzuk a döntésünket” – nyilatkozta a SpeedTV-nek Whitmarsh. „Lewis és Pedro nagyon jók, kettejük közül választunk.” Az óriási tehetségnek tartott 21 éves brit Lewis Hamilton és a spanyol Pedro de la Rosa decemberben teszteli a wokingi istálló autóit Barcelonában.

A főigazgató kitért arra is, hogy nincs tervben a csapattal 1998-ban és 1999-ben világbajnok Mika Häkkinen visszatérése. A finn sztár a 2001-es szezon után vonult vissza a Forma–1-től, majd a német túraautó-bajnokságban szerepelt, jelenleg pedig a Mercedes szimulátor-fejlesztésében segít. „Mika részt vett a brazíliai bemutató körúton és mindenben támogat bennünket. Azonban nincs terv arra vonatkozóan, hogy ismét a pilótánk lenne” – tette hozzá Whitmarsh.

Helyet talált magának a fiatal Anthony Davidson a következő szezonra: a brit pilóta a Super Aguri csapat színeiben versenyez majd. Davidson az elmúlt három szezonban az istálló „nagy testvérénél”, azaz a BAR Hondánál szerepelt mint tesztpilóta, s a szabadedzéseken rendre nagyszerű teljesítményt nyújtott. „Óriási lehetőség ez számomra. Végre versenyzőként is megmutathatom a tudásom” – nyilatkozta a 27 éves Davidson, aki a japán Takuma Szato csapattársa lesz.

A 2007-es pilótalista
Ferrari: Kimi Räikkönen (finn), Felipe Massa (brazil)
Renault: Giancarlo Fisichella (olasz), Heikki Kovalainen (finn)
McLaren-Mercedes: Fernando Alonso (spanyol), ?
Honda: Jenson Button (brit), Rubens Barrichello (brazil)
Toyota: Ralf Schumacher (német), Jarno Trulli (olasz)
BMW-Sauber: Nick Heidfeld (német), Robert Kubica (lengyel)
Red Bull-Racing: David Coulthard (brit), Mark Weebber (ausztrál)
Williams: Nico Rosberg (német), Alexander Wurz (osztrák)
Toro Rosso: ?, ?
Spyker: Christijan Albers (holland), ?
Super Aguri: Szato Takuma (japán), Anthony Davidson (brit)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik