Élet-Stílus

Blake továbbjutott, Nadal javított

James Blake már bejutott az elődöntőbe a Mesterek Kupáján, miután szerdán legyőzte Nyikolaj Davigyenkót, míg a nap másik mérkőzését, a spanyol rangadót Rafael Nadal nyerte Tommy Robredo ellen.

Az első mérkőzését elveszítő Rafael Nadal Tommy Robredo ellen már nem hibázhatott, és nem is tette, két szettben legyőzte honfitársát, ezzel pedig életben tartotta a továbbjutási reményeit. Az első játszma nagy küzdelmet hozott: a hatodikként rangsorolt Robredo elvette az ellenfele adogatását, 4:2-re elhúzott, Nadal azonban nem engedte leszakítani magát, és zsinórban nyert két gémmel egyenlített.


A folytatásban 6:6-ig mindketten hozták saját szervajátékukat, így következhetett a rövidítés, amelyben már egyértelműen Nadal dominált. Hamar elhúzott 4-0-ra, és ezután is csak két labdamenetet rontott el. A 20 éves mallorcai lendülete a második játszmában is kitartott: Nadal öt bréklabdájából kettőt is értékesített, míg ellenfele három ilyen lehetőséget is elpackázott. A kétszeres Roland Garros-győztes így 1 óra és 41 perc alatt 7:6, 6:2-re diadalmaskodott.

A nap másik mérkőzésén az első körben egyaránt győztes James Blake és Nyikolaj Davigyenko mérte össze az erejét. Az orosz magabiztosan, mindössze két gémet veszítve szerzett szettelőnyt, és a folytatásban is jól játszott. A második játszmában már 3:1-re vezetett, amikor fordult a kocka. Az elszántan küzdő “Nadal-verő” Blake kétszer is lebrékelte az ellenfelét, és 6:4-gyel egalizált.


Az utolsó felvonásban is kétszer vette el az ellenfele adogatását a 26 éves amerikai, és mivel ő csak egyszer bukta el a saját szervajátékát, a szettet (7:5) és a mérkőzését is megnyerte. “Azzal a szándékkal lépek pályára a Mesterek Kupáján, hogy nyerni akarok, mert be akarom bizonyítani, hogy itt van helyem a legjobb játékosok között” – nyilatkozta a már biztosan elődöntős Blake. A Kék csoport másik továbbjutást érő helyéről Nadal és Davigyenko dönt majd pénteken, Robredo kiesett.


Mesterek Kupája, Kék csoport, 2. forduló:
Nadal (spanyol, 2.)-Robredo (spanyol, 6.) 7:6, 6:2
Blake (amerikai, 8.)-Davigyenko (orosz, 3.) 2:6, 6:4, 7:5


Korábbi eredmények:
Blake (amerikai, 8.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 7:6
Davigyenko (orosz, 3.)-Robredo (spanyol, 6.) 7:6, 3:6, 6:1

Az állás: 1. Blake 2 győzelem/0 vereség, 2-3. Davigyenko 1/1, Nadal 1/1, 4. Robredo 0/2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik