Élet-Stílus

Bemutatták az új Roberto Carlost

Fiatalítana a Real Madrid elnöke, mivel a jelenlegi keret több tagja is a 30-as éveit tapossa. Szerdán már be is mutatták az egyik új szerzeményt, a 18 éves Marcelót, akire a nyáron kinevezett brazil szövetségi kapitány is felfigyelt már.

Ramón Calderón klubelnök nem titkolt szándéka a fiatalítás, ugyanis a Realban többen (Roberto Carlos, Ronaldo, David Beckham, Fabio Cannavaro és Ruud van Nistelrooy) a 30-as éveikben járnak.

Az elnök úgy tervezi, hogy a szerdán bemutatott, 6 millió angol fontért leigazolt fiatal brazil tehetség idővel majd átveheti honfitársa, Roberto Carlos helyét a királyi gárdában. „Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettek, és a Realnál bíznak bennem. Szeretnék minél több trófeát megnyerni az új klubommal” – nyilatkozta a Fluminensétől megszerzett Marcelo, teljes nevén Marcelo Vieira da Silva Junior.

Góllal debütált a selecaóban

A fiatalt Dunga már kétszer is behívta a válogatott keretbe, és a Wales elleni szeptemberi debütáló mérkőzésén gólt is szerzett. A szerdai Svájc elleni találkozóra azonban nem jelölte a kapitány.

Januártól már elvileg szerepelhetne a Real nagycsapatával Marcelo, de feltehetően csak a másodosztályban vitézkedő utánpótláscsapatnál kap először lehetőséget.

Újabb kiszemeltek

Januárban további két fiatal argentin labdarúgóval erősítene a Real Madrid: a királyi gárda a River Plate csatárát, Gonzalo Higuaínt és a Boca Juniors középpályását, Fernando Gagót szemelte ki. Az előbbiért 10 millió eurót ajánlottak Calderónnék, a 20 éves Gagót pedig 15 millióért vásárolnák meg.

A 18 éves Higuaín francia állampolgársággal is rendelkezik, de még nem döntötte el, hogy melyik válogatottat válassza. Raymond Domenech, a franciák trénere mindenesetre már meghívta a csapatba. Gagót sokan honfitársához, a madridiakkal korábban kétszeres BL-győztes Fernando Redondóhoz hasonlítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik