Élet-Stílus

Megverte a címvédőt a Sabres

A Buffalo Sabres 7-4-re nyert a címvédő Carolina Hurricanes otthonában, s ezzel idegenben tizedik győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Pittsburgh megszakítva rossz sorozatát megverte a bukdácsoló Flyerst.

Tavaly a Keleti Konferencia döntőjében a későbbi győztes Carolina kiejtette a Buffalo csapatát. Az idei szezonban keddre virradóra harmadik alkalommal találkozott a két együttes, és ezúttal Hurricanes otthonában tudott nyerni a Sabres, amely idén idegenben még százszázalékos.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen jó eredményeket értünk el. A ligában nagyon nehéz idegenben játszani, és minden egyes megszerzett ponttal a saját dolgunkat könnyítjük meg” – nyilatkozta Adam Mair, aki kulcsfontosságú gólt szerzett a mérkőzésen.

Az első negyedben háromgólos előnyre tett szert a Sabres, ám a második harmadban csak a Carolina volt eredményes. A címvédő a harmadik játékrész elején ki is egyenlített, de Mair találatával ismét magához ragadta a kezdeményezést a liga toronymagasan legjobb csapata, és sorozatban háromszor bevette Martin Biron kapuját. A Hurrikánok szurkolói Scott Walker szépítő találata után talán még reménykedtek a hosszabbítás kiharcolásában, de a német Jochen Hecht második góljával eldöntötte a mérkőzést.

A Pittsburgh Penguins csapata öt elveszített összecsapás után hazai pályán verte szoros meccsen az edzőváltás ellenére gyatrán szereplő Philadelphiát 3-2-re. A Flyers ellen ismét parádézott Pingvinek fiatal triója: Crosby, Staal és Malkin is gólt lőtt keddre virradóra Antero Niitymakinak. Az orosz csillag szerezte a harmadik játékrészben a döntő találatot, és ezzel már kilencnél tart. Az újoncok között messze ő a legeredményesebb, és a második helyen is egy Pingvin, Jordan Staal áll hat találattal. Crosby már tavaly szerepelt az NHL-ben, és nem akármilyen rekordot állított fel: ő volt a liga történelmének legfiatalabb játékosa, aki újoncként 100 pontnál többet gyűjtött.

NHL, alapszakasz
Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 4-7
Florida Panthers-Washington Capitals 1-4
Ottawa Senators-Montreal Canadiens 3-6
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 3-2
Colorado Avalanche-Edmonton Oilers 1-2
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 4-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik