Élet-Stílus

Meccslabdákról nyert Federer

Parádésan teniszezett a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupáján Andy Roddick, de így is csak megszorítani tudta a férfimezőnyből kimagasló Roger Federert.

A svájci világelső Roger Federer 2 óra 24 perc alatt, három játszmában győzött az amerikai ellen Sanghajban. Roddick talán élete legjobb formájában teniszezett, kitűnően adogatott, ha kellett, agresszív volt, és szükség szerint türelmes.

Az első játszmát biztosan nyerte a tengerentúli játékos, a meccsnek ebben a szakaszában Federer szokatlanul sokat hibázott. Már a szett elején előnybe került Roddick, aki a későbbiekben is remekül szervált, és ezt megtartva hozta az első szettet. A következő játszmában a svájci rákapcsolt, de az amerikai bivalyerős adogatásaival ekkor még nem tudott mit kezdeni. Mivel Roddick sem brékelt, rövidítésben dőlt el a második szett. Roddicknak három meccslabdája is volt, de Federer hidegvérrel mindhármat hárította, s végül 10-8-ra nyerte a tie-breaket.

A harmadik játszmára az addig szinte hibátlan amerikai szemmel láthatóan egy kicsit elfáradt: az utolsó felvonásban 1:1-nél brékelte a bázeli fenomén, és előnyét megtartva második meccsét is megnyerte Sanghajban.

Federer és Roddick ezzel a meccsel együtt 13 alkalommal mérkőzött, és a svájci már 12-1-re vezet.

Arany csoport, 2. forduló
Federer (svájci, 1.)-Roddick (amerikai, 5.) 4:6, 7:6 (10-8), 6:4
Ljubicic (horvát, 4.)-Nalbandian (argentin, 7.) 5:7, 7:6 (9-7), 7:5

Az állás
1. Federer 2 győzelem
2. Roddick 1 (szettarány: 3-3, játékarany: 34-29)
3. Ljubicic 1 (3-3, 31-36)
4. Nalbandian 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik