Élet-Stílus

NFL: történelmet írt a Colts

A tizedik játéknapon, ha csak nagy nehézségek árán is, de megőrizte makulátlan mérlegét az Indianapolis együttese a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban. A Chicago nem sokkal marad el a Colts mögött, a Bears a múlt heti botlás után nagyon elpáholta a Giants-et.

A Buffalo Bills remek védekezéssel csak 17 pontot engedélyezett a liga legeredményesebb támadóalakzatának, de mivel a sorsdöntő pillanatokban hibáztak, ezért a kilencedik mérkőzését is megnyerték Manningék. Ezzel új rekordot állított fel a Colts, mivel korábban egy csapatnak sem sikerült két egymást követő idényben kilenc győzelemmel rajtolnia.

A Buffalo Bills a Colts szélső futójátékosait próbálta semlegesíteni, de Manning felismerve a helyzetet, rövid passzokkal, és középső elfutásokkal zilálta szét az ellenfél védősorát. Az Indianapolis irányítója ugyan “csak” 236 yardot passzolt, de az átadásai rendkívülien pontosak voltak: 39 kísérletből 27-szer társ kezében landolt a játékszer.

A Coltsnak azonban a győzelem megszerzéséhez kellett a Bills rúgójátékosa, Rian Lindell is, aki egypontos Indianapolis vezetésnél 41 yardról elhibázott egy mezőnygólt. A hátralévő pár percben Manningék okosan játszottak az idővel, és végül megőrizték százszázalékos mérlegüket.

Kikapott a játéknapon 2002, 2004 és 2005 bajnoka, a New England Patriots. Az AFC Keleti csoportjának az éllovasa az egyik közvetlen riválisától, a New York Jets-től szenvedett vereséget 17-14-re. A meccs a Patriots legnagyobb sztárjának, Tom Brady-nek a hibája után “szállt el”. Az irányító passzát a negyedik játékrészben Erik Coleman fülelte le, és a Giants-védelem a célterülettől 35 yardnyira állította meg az ellentámadást. A New York-iak játékmestere Chad Pennington ezután remekül hozta játékba Jerricho Cotchery-t, és a vendégcsapat 17-6-os vezetést szerzett. A Patriots a későbbiekben már csak faragni tudott a hátrányból.

A Chicago csapata feledtetve a múlt heti, meglepő vereséget a Miami Dolphins-tól, könnyedén verte a másik New York-i csapatot. Az első félidő jelentős részében a Giants játszott jobban, de csak 13-3-ra sikerült elhúzni, és nem sokkal a félidő vége előtt a Bears támadósora is felpörgött. Nem egészen tíz perc alatt három touchdownt szerzett a Chicago, és hiába kapaszkodott fel 20-24-re a Giants, az utolsó játékrészben Devin Hester 108 yardos futás után ért a célterületre, és ezzel eldöntötte a találkozót.

NFL, alapszakasz, 10. játéknap
Baltimore Ravens-Tennessee Titans 27-26
Indianapolis Colts-Buffalo Bills 17-16
Cleveland Browns-Atlanta Falcons 17-13
Green Bay Packes-Minnesota Vikings 23-17
Houston – Jacksonville 13-10
Miami – Kansas City 13-10
N.Y. Jets – New England 17-14
San Diego Chargers – Cincinnati Bengals 49-41
San Francisco 49ers-Detroit Lions 19-13
Philadelphia Eagles-Washington Redskins 27-3
Denver – Oakland 17-13
Dallas – Arizona 27-10
Pittsburgh – New Orleans 38-31
Seattle – St. Louis 24-22
Chicago – N.Y. Giants 38-20

Ajánlott videó

Olvasói sztorik