Élet-Stílus

NHL: a Calgary lenullázta a Kacsákat

A rekorddöntés másnapján először szenvedett vereséget a rendes játékidőben és maradt pont nélkül az Anaheim együttese az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság 2006/2007-es szezonjában.

A Kacsák az idényrajt óta zsinórban 16 mérkőzésen szereztek pontot, ezzel átadták a múltnak az Edmonton huszonkét éves ligarekordját. A csúcsdöntés másnapján került pont a pazar sorozat végére. A Calgary az első olyan csapat, amelyik a rendes játékidőben két vállra tudta fektetni a bajnokaspiráns anaheimi legénységet. Méghozzá meglehetősen könnyedén, legalábbis ami a végeredményt illeti: a Flames 3-0-ra nyert.


Kiprusoff legyőzhetetlen volt


A Calgary hálóőre, Miikka Kiprusoff zseniálisan védett, 37 lövést “nyelt le”, a túloldalon viszont Ilja Brizgalov alig több mint hét perc alatt három lövésből két gólt is kapott, kisvártatva le is cserélték. Az orosz helyére beállt Jean-Sebastien Giguere már hibátlanul teljesített, a hátrány azonban így is nőtt, midőn egy perccel a dudaszó előtt Matthew Lombardi az üres kapuba terelte a pakkot. “Nem győztünk, ez van, megyünk tovább” – dörmögte az elé tartott mikrofonokba Teemu Selanne, az Anaheim finn klasszisa, míg Randy Carlyle főedző amondó volt, a mérkőzés elején kapott két gól mindent eldöntött.


Újra nyert a Chicago


Szombatra virradóra nem csak Anaheim sorozata szakadt meg, hanem a Chicagóé is, a csapat nyolc vesztes mérkőzés után tudott újra nyerni, 3-1-re verte a hozzá hasonlóan nem túl acélos St. Louist. “Valamennyien megkönnyebbültünk, hiszen végre nyertünk. Talán most már megkezdjük a felzárkózást, mindenesetre az első lépést megtettük” – nyilatkozta Radim Vrbata, aki két góllal segítette az övéit – mindkettőt emberelőnyből szerezte. Ez azért nagy szó, mert a Chicago hat mérkőzés óta képtelen volt gólra váltani létszámelőnyös helyzetét, ez idáig sorozatban 25 emberelőnyt packázott el.

NHL, alapszakasz, 38. játéknap:
Columbus Blue Jackets-Edmonton Oilers 1-4
Pittsburgh Penguins-Ottawa Senators 3-6
Atlanta Thrashers-New York Rangers 2-5
Detroit Red Wings-Nashville Predators 3-0
Buffalo Sabres-Florida Panthers 5-4 – h.u.
Chicago Blackhawks-St. Louis Blues 3-1
Calgary Flames-Anaheim Ducks 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik