Élet-Stílus

Válságos helyzetben a DKSK

Tulajdonosváltás történt női kosárlabda NB I-ben szereplő Diósgyőri KSK-nál, miután a klubot fenntartó kft. 88 százaléknyi tulajdonrészét Hatvani Olivér, a klub menedzsere 1 forintért megvásárolta.

A tranzakció apropóján rendezett pénteki sajtótájékoztatón kiderült, az eddigi többségi tulajdonos Internetes Média Kft. távozásával válságos helyzetbe került az élvonalban szereplő kosárcsapat.

Hatvani elmondta, a DKSK adóssága jelenleg 60-80 millió forintra tehető, s e mellett még a folyamatos működéshez szükséges költségeket is elő kell teremteni. A korábban a klub ügyvezetőjeként is dolgozott sportvezető ehhez hozzátette, hogy a hitelezők eddig türelmesek voltak és ő minden erejét latba veti az életben maradás érdekében.

A nehéz helyzetre tekintettel a vasárnapi, Kecskeméti KC elleni hazai bajnoki mérkőzését az “összefogás napja” jegyében rendezi meg a gárda. Belépőjegyet nem szednek, a bejáratnál becsületkasszát helyeznek el, abba mindenki annyi pénzt dob be, amennyit akar. Szimpatizánsaikat pedig arra kérik, hogy aki teheti, vigyen magával még egy embert az összecsapásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik