Élet-Stílus

Nincs több füstölés a Hungaroringen

2007-ben már a Hungaroringen sem lehet dohányterméket reklámozni – ha a parlament elfogadja az új törvényjavaslatot, amely már eleget tesz az Európai Unió kívánalmainak.

A továbbiakban nem adható miniszteri felmentés a reklámtilalom alól, így a magyar futamok lelátóiról, épületeiről is eltűnnek majd a dohányáru hirdetések. Eddig a Forma–1 kivételnek számított, ott a korábban megkötött szerződések értelmében megjelenhettek a cigarettagyártók reklámjai.

Az unió felszólítása alapján készült tervezet azonban ezután kitiltja innen is a dohánycégeket, mivel a Forma–1 olyan rendezvénynek számít, aminek határokon átnyúló, nemzetközi hatásai is vannak.

Korábban a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőséggel bíró események alkalmával a magyar szabályok megteremtették annak lehetőségét, hogy a gazdasági miniszter felmentést adjon a dohányreklámozás általános tilalma alól.

Viszont nem tiltják ezentúl sem a dohánycégek nemzeti versenyeken történő reklámjait, szponzori tevékenység folytatását.

Mindez azonban nem veszélyezteti a Magyar Nagydíj jövőjét, hiszen Bernie Ecclestone aláírta a módosított szerződést is, mely szerint 2011-ig dohányreklámok nélkül is lesz Forma–1-es futam hazánkban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik