Élet-Stílus

Kilenc újoncot hívott be Várhidi

Kijelölte 24 fős keretét a kanadaiak ellen jövő szerdán sorra kerülő barátságos mérkőzésre Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

“Az elvárásoknak megfelelően a kerethirdetéskor a fiatalítást tartottam a legfontosabb feladatomnak. Mivel az előző korosztály nem ért el kellő sikereket, ideje a jövőre koncentrálnunk. Ez a felkészülési mérkőzés alkalmat ad arra, hogy a fiatal tehetségek bizonyítsanak, és megmutassák: alkalmasak arra, hogy a nemzeti csapat keretének tagjai legyenek. Éppen ezért felvállalom a fiatalítás felelősségét, és remélem, egy olyan csapatot küldök pályára Kanada ellen, amely játékával elnyeri a szurkolók szimpátiáját is.” – nyilatkozta a szakember, aki kilenc újoncot hívott meg, az MLSZ-honlapjának.

Várhidi Péter elmondta: hétfőig változhat a névsor, mert a hétvégi bajnoki forduló után elképzelhető, hogy szűkíti a keretet, és sérülések is előfordulhatnak. “Ebben a keretben minden olyan fiatal játékos benne van, aki tudása alapján a jövő válogatottjának tagja lehet. Ehhez az állományhoz csatlakozhatnak olyan játékosok, akik most különböző okokból nem kerültek be a csapatba. Rögtön hozzáteszem: a nyugaton játszó, és a rutinosabb labdarúgók előtt sem zárul be kapu. Ám erre a meccsre a fiatalokat hívtam be, egyrészt, hogy bizonyíthassanak, másrészt, hogy elkezdjük építeni a jövő csapatát.” – tette hozzá a tréner.

Várhidi vezetésével a U19-es válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg Eb-előselejtező csoportját a múlt héten befejeződött tornán, abból az együttesből négyen kaptak most meghívót.

A keret tagjai hétfőn reggel találkoznak az MLSZ székházában, majd Tatán készülnek a barátságos mérkőzésre.

A magyar keret

Kapusok: Végh Zoltán (MTK Budapest), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur)
Védők: Bodnár László (Red Bull Salzburg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sint-Truiden), Balogh Béla (MTK Budapest), Rodenbücher István (MTK Budapest), Bodor Boldizsár (Roda JC)
Középpályások: Sándor György (Újpest FC), Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Vass Ádám (Stoke City), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Huszti Szabolcs (SV Hannover ’96), Bori Gábor (MTK Budapest), Horváth András (FC Sopron), Filkor Attila (FC Internazionale), Hajnal Tamás (1. FC Kaiserslautern)
Támadók: Hrepka Ádám (MTK Budapest), Kanta József (MTK Budapest), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Torghelle Sándor (PAOK FC), Priskin Tamás (Watford), Németh Krisztián (MTK Budapest), Farkas Balázs (Dinamo Kijev)

Biztonsági tartalékok: Kemenes Szabolcs (Ferencváros), Rabóczki Balázs (FC Sopron), Vaskó Tamás (Újpest FC), Laczkó Zsolt (Ferencváros), Vadócz Krisztián (AJ Auxerre), Tisza Tibor (Újpest FC), Rajczi Péter (Újpest FC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik