Élet-Stílus

Henin is letudta a kötelezőt

A belga Justine Henin-Hardenne második mérkőzésén két játszmában nyert az orosz Nagyja Petrova ellen és százszázalékos teljesítménnyel, utolsó meccsének eredményétől függetlenül bejutott az elődöntőbe a női teniszezők madridi WTA-világbajnokságán.

Mindkét versenyző azzal a tudattal lépett pályára csütörtök este, hogy egy győzelemmel már biztosan továbbjut az elődöntőbe. A papírforma szerint esélytelenebb Petrova jól kezdett, és azonnal elvette ellenfele adogatását. A világranglista trónjára áhítozó belga teniszező azonban azonnal visszavette az előnyt, és innentől kezdve az ő akarata érvényesült az első játszmában. Egy újabb brékkel, 6:4-gyel előnybe került Henin.

A második szettben mindketten eleinte biztosan hozták a szervájukat, és 3:2-nél Petrova bréklabdához jutott. Be is ütötte a nyerőnek hitt ütést, de a belga kérésére szolgálatba állított videóbíró egyértelműen azt mutatta, hogy az ütés kinn volt. Henin összeszedte magát, hozta az adogatását, majd a folytatásban azonnal el is vette ellenfeléét. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs, és ha ismét csak kis hátránnyal, de Petrova 6:4-re elbukta a második szettet is.

Madrid, WTA-világbajnokság
Justine Henin-Hardenne-Nagyja Petrova 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik