Élet-Stílus

BL: Platini változásokat tervez

Michel Platini változtatni fog a labdarúgó Bajnokok Ligája versenykiírásán, amennyiben a január 27-én esedékes tisztújító közgyűlésén őt választják meg a szervezet első emberének.


A franciák korábbi kitűnősége erről belgrádi látogatása során beszélt. „A négy legnagyobb futballnemzet – Németország, Anglia, Olaszország és Spanyolország – jelenleg négy csapatot is indíthat a legrangosabb európai kupasorozatban. Ez szerintem túlzás, országonként három résztvevő elegendő lenne” – jelentette ki az egykori aranylabdás labdarúgó, aki megjegyezte, véleménye miatt sokan támadják, egyesek egyenesen „lekommunistázzák”.

„Való igaz, a topklubok igyekeznek engem kommunistának beállítani, de ettől nem változik meg az álláspontom, hiszen a labdarúgás éppen attól nagy játék, hogy univerzális. Sok olyan európai ország van, amely nem tudja megtartani a legjobb játékosait, ezzel együtt megérdemelné, hogy a csapatai a Bajnokok Ligájában a legjobbak ellen szerepelhessenek” – nyilatkozta a kevésbé jelentős futballnemzetek nagy barátjaként Platini, aki harcba száll az európai szövetség elnöki posztjáért. A január 27-re kiírt tisztújító közgyűlésen a vetélytársa a tisztséget 1990 óta betöltő Lennart Johansson lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik