Élet-Stílus

Sarapova már elődöntős

Az orosz Marija Sarapova második mérkőzésen a belga Kim Clijsterst is legyőzte a női teniszezők hárommillió dollár összdíjazású WTA-világbajnokságán Madridban. A piros csoport másik összecsapását Kuznyecova nyerte, kiejtve ezzel honfitársát.

A világranglista második Sarapova sorozatban 18. mérkőzését nyerte a világbajnokság piros csoportjában: két sima szettben verte Kim Clijsterst, aki múlt héten tért vissza – tornagyőzelemmel – két hónapos kényszerű pihenő után.

A US Open idei bajnoka túl erős volt a belga teniszezőnek, aki az első szettet viszonylag simán elvesztette. A másodikban 5:2-ről még felállt, de aztán kiszerválta ellenfelét Sarapova.

A 19 éves orosz már fél lábbal az elődöntőben érezheti magát, és attól függően, hogy meddig marad veretlen, még akár idén felülhet a női tenisz trónjára. Sarapova már augusztus óta nem talált legyőzőre.

A csoport korábbi találkozója Szvetlana Kuznyecova győzelmét hozta, ő is két szettben verte a nyolcadik helyen, azaz a tornai résztvevői közül utolsóként rangsorolt Gyementyjevát. Az első szettben 70 percig birkózott a két orosz, míg végül a harmadik szettlabdáját Kuznyecova értékesítette. A másodikban egyetlen egy brék elég volt a szett megnyeréséhez.

Gyementyjeva az utóbbi két évben is szerepelt már Madridban, igaz akkor egyetlen meccset sem nyert, és egyelőre úgy fest az idei szereplése sem lesz sokkal fényesebb. Sarapova az első körben simán verte, és a második vereséggel minimálisra csökkentek az esélyei a továbbjutásra.

WTA-világbajnokság, 2. forduló
Sarapova (orosz, 2.)-Clijsters (belga, 6.) 6:4, 6:4
Hingis (svájci, 7.)-Petrova (orosz, 5.) 6:4, 3:6, 6:3
Kuznyecova (orosz, 4.)-Gyementyjeva (orosz, 8.) 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik