Élet-Stílus

MK: Kanta hármat lőtt a Győrnek

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első, koradélutáni összecsapásán Győrben szerzett előnyt az MTK együttese. A Diósgyőr idegenben, a ZTE és a Fradi pedig hazai pályán győzött egy góllal.

A győri kirándulás hosszú ideig emlékezetes lesz Kanta József számára: az MTK csatára hét perc alatt eldöntötte három góljával a találkozót, és a fővárosi csapat megnyugtató előnyt szerzett a november 22-ei visszavágóra.

Már az első félidőben is a vendégek akarata érvényesült, de a gólt akkor még nem sikerült szereznie az MTK-nak. A Győr ráadásul már az első percekben egy sérülés miatt elveszítette Mátyus Jánost.

A második félidőben aztán elérkeztek Kanta pillanatai. Az MTK középpályása először szabadrúgásból, majd büntetőből volt eredményes, és a 64. percben egy remek mozdulattal koronázta meg addigi teljesítményét: Pintér beívelése után mellel maga elé tette a labdát, majd tizenkét méterről okosan a kapuba helyezett. A Győr erejéből az utolsó percekben már csak a szépítésre futotta.

A Ferencváros is nyert a nyolcaddöntő első mérkőzésén, de az Üllői úti 1-0 már korántsem olyan megnyugtató előny mint az MTK esetében. A Fradi nyilván felkészült arra, hogy az előző körben a címvédő Fehérvárt búcsúztató Gyirmót be fog állni védekezni, de ennek ellenére hosszú ideig nem sikerült feltörni a védelmet. Egy ritkán látható hiba után Tököli váltotta meg a fagyoskodó Fradi-drukkereket: Laczkó beadása után a tizenhatoson belül Horváth Rudolf rúgott hatalmas luftot, és az FTC gólfelelőse egy ilyen lehetőséget nem hagyott ki.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Győri ETO FC-MTK Budapest 1-3
ZTE FC-REAC 1-0
FC Sopron-Diósgyőri VTK 1-2
Ferencváros-Gyirmót 1-0
Vasas-Vác 2-1
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik