Élet-Stílus

Másodszor vettek revansot az Ördögök

A legutóbbi rájátszásban a címvédő Carolina ejtette ki a New Jersey Devils együttesét, amely idén már másodszor vett revansot. A sérülésektől megtizedelt Minnesota a Sharks otthonában kapott ki.

Az idei idény egyik meglepetéscsapata mindenképpen a Minnesota Wild, amely eddigi 13 meccséből tízet megnyert, és hazai pályán mindössze egyszer volt kénytelen vesztesként elhagyni a jeget.

Szerdára virradóra azonban esélye sem volt a Northwest divízió éllovasának, hiszen a kulcsjátékosok sérülései miatt két egészséges center volt csak bevethető Jacques Lemaire csapatában. Ráadásul a hazai pályán idáig igen meggyőző San Jose Sharkshoz, a Shark Tankbe látogattak a vadak.

Mike Grier lövése után az ötödik percben volt kénytelen először kapitulálni Manny Fernandez a Minnesota kapujában. Nem sokkal később a tavalyi alapszakasz MVP-je, a hazai pályán kedd estig gólképtelen Joe Thornton növelte az előnyt. Todd White még szintén ebben a játékrészben szépíteni tudott, de a továbbiakban Jevgenyij Nabokov lehúzta a rolót. A végeredményt a harmadik játékrészben Patrick Marleau állította be.

A Wild trénere kétségbeesetten nyilatkozott a mérkőzést követően. „Nem hibáztathatok senkit, keményen játszott a csapatom, de mit lehet akkor tenni, ha mindössze két egészséges centert tudok jégre küldeni?” – mondta Lemaire.

Az idei szezonban már másodszor verte meg a címvédő Carolina Hurricanest a New Jersey együttese. A rendes játékidőben kiegyenlített volt a játék: a gól nélküli első harmad után mindkét együttes emberelőnyös helyzetből volt eredményes. A harmadik játékrészben Rod Brind’Amour találatával a Stanley Kupa győztese került előnybe, de Dowd egy perccel a rendes játékidő vége előtt egalizált. A hosszabbításban nem született több gól, és jöhettek a büntetők. A kapusok remekül védtek, a csak a hatodik körben talált be Joe Madden, eldöntve ezzel a meccset.

NHL, alapszakasz
New Jersey Devils-Carolina Hurricanes 3-2 – szétlövés után
Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-2 – sz. u.
Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 5-6
Calgary Flames-Dallas Stars 3-1
San Jose Sharks-Minnesota Wild 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik