Élet-Stílus

Angol Ligakupa: kiesett a MU

A címvédő Manchester United búcsúzott a labdarúgó angol Ligakupában, miután a nyolcaddöntőben 1-0-s vereséget szenvedett a másodosztályú Southend United otthonában.

A hazaiak győztes gólját Freddy Eastwood szerezte a 27. percben egy fantasztikus szabadrúgásból. A manchesterieknek is akadt jó néhány lehetősége, de a B csapat képtelen volt gólt lőni.

Egy nappal Sir Alex Ferguson megünneplése után a skót szakember kilenc helyen változtatott a hétvégi bajnoki meccshez képest, de még így is 10 válogatott játékos futott ki a pályára.

A ManU már a meccs elején megmutatta, hogy nem veszi félvállról a találkozót, de Flanahan, a Southend kapusa szenzációsan védett. A másodosztályú gárdának is voltak ígéretes lehetőségei, és az egyiket Eastwood ki is használta. A második játékrészben teljesen behúzódott a Southend, és szinte kizárólag a védekezéssel törődött, és ennyi elégnek is bizonyult a nap meglepetéséhez.

A Priskin Tamással felálló Watford büntetők után esett ki a Newcastle Uniteddal szemben: a magyar támadót a 73. percben cserélték le. Nem sikerült a meglepetés a harmadosztályú Chesterfield együttesének, amelyben Kovács János a kispadon ült: a Charlton Athletic 11-esekkel jutott a legjobb nyolc közé.

Ligakupa, nyolcaddöntő
Chesterfield (III. osztályú)-Charlton Athletic 3-3 – büntetőkkel: 3-4
Notts County (IV.)-Wycombe (IV.) 0-1
Watford-Newcastle United 2-2 – büntetőkkel: 4-5
Southend United (II.)-Manchester United 1-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik