Élet-Stílus

Tenisz-vb: kikapott a világelső

Nagyja Petrova sikerével kezdődött meg a női teniszezők három millió dollár összdíjazású WTA-világbajnoksága a spanyol fővárosban: az orosz két sima szettben, 1 óra 13 perc alatt győzte le a világelsőt. Sarapova is sikerrel debütált.

A címvédő Amélie Mauresmónak esélye sem volt a sokkal harciasabb ellenfelével szemben, aki az első játszmát 34 perc alatt behúzta. A világelső magához képest szokatlanul sokat hibázott, az orosz – főképp kőkemény tenyereseinek köszönhetően – végig irányította a játékot és kétszer is elvette ellenfele adogatását.

A folytatásban sem sokat változott a játék képe: továbbra is az orosz teniszező uralta a mérkőzést, sorra nyerte a gémeket és 5:1-nél – saját adogatásánál – három meccslabdához jutott. Mauresmo azonban pazar játékkal valamennyit hárította és fordított (5:2), de ez csak a szépítéshez volt elég.

Az orosz Marija Sarapova egy könnyű, valamint egy szorosabb játszmában, 1 óra 26 perc alatt nyert honfitársa, Jelena Gyementyjeva ellen a piros csoportban.

Sarapova villámrajtot vett és nagyon simán nyerte a nyitó játszmát. A folytatásban Gyementyjeva feltámadt és tartotta a lépést tartott riválisával, sőt 5:3-nál még meccslabdát is hárított, ám a következő gémben az idei US Open győztese már nem ismert kegyelmet.

Sárga csoport
Petrova (orosz, 5.)-Mauresmo (francia, 1.) 6:2, 6:2
Henin-Hardenne (belga)-Hingis (svájci) 6:2, 6:7, 6:1

Piros csoport
Sarapova (orosz)-Gyementyjeva (orosz) 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik