Élet-Stílus

NHL: nagy formában az Anaheim

Az Anaheim bekerült az NHL históriáskönyvébe azzal, hogy az eddigi 15 mérkőzésén kivétel nélkül szerzett legalább egy pontot. Keddre virradóra a Pittsburgh csapatát győzte le hosszabbítás után.

A Nyugati főcsoport első helyét birtokló Anaheim a mezőnyben egyedüli csapatként a rendes játékidőben még nem talált legyőzőre. Eddigi négy veréségét a ráadásban szedte össze – egyszer a hosszabbításban, háromszor a szétlövésben maradt alul -, ez pedig azt jelenti, hogy a “kacsák” zsinórban 15 mérkőzést zártak legalább egy ponttal. A liga több mint évszázados történetében hasonló sorozatra csak az 1984/85-ös Edmonton volt képes, más senki.

Keddre virradóra a vendég Pittsburgh hajtott fejet az Anaheim előtt. A Ducks a hosszabbításban, Teemu Selanne góljával csikarta ki a győzelmet, melynek jogosságához nem férhet kétség, elvégre a “kacsák” 40-szer lőttek kapura, próbálkoztak meg a góllövéssel, míg a “pingvinek” csak 17-szer.

A többi mérkőzésről egy-egy mondat. A Washington háromgólos hátrányból felállva, a “hirtelen halálban” győzte le a vendégként fellépő Ottawát. A Tampa és a Toronto viszont sima győzelmet aratott a legutóbbi játéknapon, az előbbi New York Islanders együttesét verte 5-1-re, az utóbbi pedig 4-1-re páholta el a gyengécske Philadelphiát. Az Atlanta zsinórban harmadszor nyert, a Boston 5-3-as legyőzéséhez az orosz Ilja Kovalcsuk mesterhármassal járult hozzá.


Végül, de nem utolsósorban: október 27. óta először korcsolyázhattak le diadalittasan a jégről a Vancouver hokisai, a kanadaiak az utóbbi időszakban remeklő Dallas ellen szakították meg a nyeretlenségi sorozatukat.

NHL, alapszakasz, 34. játéknap:
Washington Capitals-Ottawa Senators 4-3 – h.u.
Atlanta Thrashers-Boston Bruins 5-3
Toronto Maple Leafs-Philadelphia Flyers 4-1
New York Islanders-Tampa Bay Lightning 1-5
Vancouver Canucks-Dallas Stars 2-1
Anaheim Ducks-Pittsburgh Penguins 3-2 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik