Élet-Stílus

WTA-vb: először amerikaiak nélkül

A WTA-világbajnokság 35 esztendős történetében a madridi torna lesz az első, amelyen nem szerepel amerikai teniszező. A spanyol fővárosban kedden kezdődő nyolcfős viadalon négy orosz, két belga, és egy-egy francia, illetve svájci játékos kapott helyet.

A verseny legnagyobb esélyese a címvédő és elsőként rangsorolt francia Amélie Mauresmo és az idei US Openen győztes, második helyen rangsorolt orosz Marija Sarapova. Természetesen a nyolc versenyző mindegyike eljuthat a végső sikerig, csupán az a kérdés, ki bírja jobban a megerőltető menetelést. Elég a múlt heti párizsi férfiviadalra gondolni, ahol a különböző sérülések, fáradtság miatt szinte a teljes élmezőny bedobta a törülközőt.

Az első alkalommal 1972-ben megrendezett viadal győztesei között az amerikai Martina Navratilova a csúcstartó nyolc sikerrel, őt a német Steffi Graf követi öt diadallal, míg a szintén amerikai Chris Evert – ő nyerte az elsőt – négyszer győzött. A jelenlegi nyolc versenyző közül a svájci Martina Hingis és a belga Kim Clijsters két-két győzelemmel büszkélkedhet, Sarapova és Mauresmo pedig egyszer győzött.

A madridi WTA-vb csoportbeosztása
Sárga csoport:
Amélie Mauresmo (francia, 1.)
Justine Henin-Hardenne (belga, 3.)
Nagyja Petrova (orosz, 5.)
Martina Hingis (svájci, 7.)

Piros csoport:
Marija Sarapova (orosz, 2.)
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 4.)
Kim Clijsters (belga, 6.)
Jelena Gyementyjeva (orosz, 8.)

(A csoportok első és második helyezettjei jutnak az elődöntőbe.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik