Élet-Stílus

NBA: javított a címvédő

A második mérkőzését már megnyerte a címvédő Miami a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) - hazai pályán hat ponttal verte a New Jersey csapatát. A Lakers zsinórban harmadszor nyert.

A Miami – amely a nyitónapon arcpirító, 42 pontos vereséget szenvedett a Chicagótól – a második mérkőzését már nem hibázta el: hazai pályán 91-85-re verte a New Jerseyt. Shaquille O’Neal, aki az első meccsen csupán hét pontot szerzett, most remekelt, a csapata legjobbja volt, 21 ponttal segítette az övéit: 16 dobásból tizet a gyűrűbe vágott a mezőnyből, és három büntetőjéből is értékesített egyet. A mérkőzés után még egy “bölcs” nyilatkozatra is futotta az erejéből: “A rossz dolgok, melyek történnek velünk, csak erősebbé tesznek bennünket” – mondta.

A Los Angeles Lakersszel viszont csupa jó “dolgok” történnek mostanság, a kaliforniai csapat zsinórban harmadszor nyert, legutóbb a Seattle együttesét verte hatpontos különbséggel. A térdsérüléséből felépülő Kobe Bryant először lépett pályára a szezonban, és rögtön 23 pontot szórt, nála csak szenzációs formában lévő Lamar Odom volt termékenyebb (28) a csapattársai közül. “Jól érzem magam. Már nem fáj a térdem, nem is próbáltam meg kímélni, teljes erőbedobással játszottam. Boldog vagyok, hogy visszatérhettem” – így Bryant.

A Lakers mellett a Philadelphia, a Cleveland, a New Orleans, a Minnesota és a Utah is megőrizte a makulátlanságát, ellenben a Boston, a Charlotte, a Denver, valamint Seattle a második mérkőzését is elveszítette, azaz még vár az első sikerére.

NBA, alapszakasz, 4. játéknap:
Toronto Raptors-Milwaukee Bucks 109-92
Orlando Magic-Philadelphia 76ers 103-105
Indiana Pacers-New Orleans Hornets 91-100
Boston Celtics-Detroit Pistons 88-101
Atlanta Hawks-New York Knicks 102-92
Miami Heat-New Jersey Nets 91-85
Memphis Grizzlies-Charlotte Bobcats 96-83
San Antonio Spurs-Cleveland Cavaliers 81-88
Chicago Bulls-Sacramento Kings 88-89
Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves 109-112
Phoenix Suns-Utah Jazz 104-108
Los Angeles Lakers-Seattle Supersonics 118-112
Golden State Warriors-Portland TrailBlazers 102-89

Ajánlott videó

Olvasói sztorik