Élet-Stílus

NHL: először kapott ki a Sabres

Megszakadt a Buffalo Sabres győzelmi sorozata, miután hazai pályán szétlövéssel kikapott az Atlanta Thrasherstől, a Pittsburgh kiütötte a Philadelphiát, a címvédő a Tampát verte.




NHL: először kapott ki a Sabres 1
nhl.lap.hu

NHL: először kapott ki a Sabres 1
NHL: először kapott ki a Sabres 3

A Buffalo a szezon kezdete óta mind a tíz mérkőzését megnyerte, ezzel beállította a Toronto Maple Leafs 1993-ban elért rekordját, amit azonban a mostani kudarc révén nem tudott túlszárnyalni, de a játékosok nem tűntek túl csalódottnak. “Természetesen jó lett volna új rekordot felállítani, de minden mérkőzés háromesélyes és most nem voltunk szerencsések.” – nyilatkozta Ryan Miller a Sabres kapusa, akinek Kozlov lőtte be a döntő gólt.

“Nagyon jó volt a meccs, élveztük annak ellenére, hogy megszakadt a sorozatunk.” – mondta Daniel Briere a Buffalo támadója, majd hozzátette: “Remélem azonnal egy újat kezdünk.”

A Buffalo négyszer került hátrányba hazai pályán az Atlanta ellen, és mind a négyszer sikerült egyenlíteniük, utoljára másfél perccel a rendes játékidő vége előtt, de a szétlövésnél a Thrashers kapusa, Jari Lehtonen mindent fogott.

A Pittsburgh Penguins továbbra is remekül szerepel: ezúttal az új edzővel is bukdácsoló Philadelhia Flyers volt az áldozata Malkinéknak. Az orosz csillag természetesen ismét eredményes volt, és két gólpasszt is begyűjtött, de nem ő, hanem egy másik fiatal Sidney Crosby volt a mérkőzés hőse. A 19 éves játékos élete első mesterhármasát lőtte a gólzáporos, 8-2-re végződött mérkőzésen, amelyet a Flyers kezdett jobban.

Mike Knuble gólja után azonban Crosby és Maxime Talbot felpörgött és a következő másfél harmadban ötször bevették Antero Niittymaki majd a helyére érkező Robert Esche kapuját. A második játékrész utolsó perceiben Malkin törte meg a kettőjük gólparádéját. Ötödik meccsén ötödik gólját lőtte a 20 éves sztár, akinek emellett 4 gólpassza is van.

NHL alapszakasz
Buffalo Sabres-Atlanta Thrashers 4-5, szétlövéssel
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 2-8
Carolina Hurricanes-Tampa Bay Lightning 6-4
Boston Bruins-Ottawa Senators 2-1
New York Islanders-Florida Panthers 4-3, szétlövéssel
Montreal Canadiens-Toronto Maple Leafs 4-5, szétlövéssel
New Jersey Devils-Columbus Blue Jackets 1-0
Dallas Stars-Los Angeles Kings 3-2
St. Louis Blues-Detroit Red Wings 2-3
Chicago Blackhawks-Anaheim Ducks 0-3
Phoenix Coyotes-New York Rangers 3-7
Calgary Flames-Nashville Predators 2-3
Edmonton Oilers-Washington Capitals 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik