Élet-Stílus

Orosz milliók a Bundesligában

A jövőben a világ legnagyobb gáztermelője, az orosz Gazprom szponzorálja a német labdarúgó Bundesligában szereplő Schalke 04 csapatát.

A cég a szerződéskötés után bejelentette: reményei szerint a támogatással Németországban és Európa szerte is egyre népszerűbbé válik a vállalat.

A felek nem hozták nyilvánosságra az üzlet anyagi részleteit, azonban sajtóinformációk szerint a gelsenkircheni klub 2012-ig 70-100 millió euróhoz juthat, de az esetleges Bajnokok Ligája-szerepléssel párhuzamosan ez az összeg még emelkedhet. A Gazprom logója – a tavaszi szezontól – látható lesz a játékosok mezén.

Az orosz cég már tavaly érdeklődött az egyik Bundesliga-klub iránt, de a Borussia Dortmund vezetői visszautasították az ajánlatot annak ellenére, hogy komoly adósságai vannak az egyesületnek. A dortmundiak attól tartottak, hogy rengeteget ártana a klub amúgy is megtépázott hírének, ha egy kelet-európai befektető ’zsákmányaként’ szerepelne a sajtóban.

A Schalkénél nem voltak ilyen fenntartásaik, és örömmel fogadták a tőkeerős cég érkezését, amely évente közel négyszer annyi pénzt fog átutalni az egyesület számlájára, mint az eddigi mezszponzor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik