Élet-Stílus

Maratoni csatát nyert a Rangers

A Carolinának továbbra sem megy, a címvédő a pénteki vereség újabb zakóba futott bele a negyedik játéknapon. A Flyers-Rangers mérkőzés csak a 13. szétlövés után dőlt el.

A Washington és a Carolina csatája a harmadik játékrész elejéig döntetlenre állt (2-2), de ekkor a liga egyik legnagyobb tehetségének kikiáltott fiatal orosz Ovecskin kétszer is bevette a címvédő kapuját, majd egy másik fiatal orosz (4-2), Alexander Semin egy emberelőnyös helyzetet közelről kihasználva belőtte a harmadik találatát (5-2), és ezzel sorozatban harmadik meccsét vesztette el a Carolina.

Krimi Philadelphiában

A játéknap legizgalmasabb meccsét Philadelphiában játszották: a Giants vendégszereplésének a történelemkönyvekben a helye, hiszen csak a 13. szétlövés után nyert a New York-i egyesület. A Rangers számára nem ismeretlenek az ilyen hosszú mérkőzések, a tavalyi idényben 15. körben sikerült csak legyőzni a Washingtont.

A mérkőzés rendes játékidejében felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott elszakadni. A Rangers-nek és Nylandernek csak 42. másodperc kellett, hogy megszerezzék a vezetést, de Forsberg nem sokkal később kihasznált egy dupla emberelőnyt, majd Gagne góljával már a házigazda vezetett (2-1). A Rangers minden állásból tüzelt, Forsbergék pedig a hatékony játékból tartottak bemutatót: a második negyedben kétszer lőttek (Sanderson és Gagne), és mindkét esetben betaláltak Lundqvist kapujába. Mivel a vendégcsapat is kétszer volt eredményes – 17 lövésből -, a harmadik játékrészt egygólos előnnyel kezdte az Flyers (4-3). Az utolsó harmadban már csak a New York-i Adam Hall zörgette meg a hálót (4-4), úgyhogy következhetett a szétlövés.

A két kapus valami egészen elképesztőt teljesített, hiszen a 13. körben született meg az egyetlen, döntő gól, addig parádésan védett Lundqvist és Niittymaki. Marcel Hossa volt az, aki végül túljárt az utóbbi kapus eszén, és a lába között belőtte a korongot. „Nem akartam semmilyen különleges figurát bemutatni, csak rá akartam lőni egyenesen.” – nyilatkozta utólag a nap New York-i hőse.

Morrow-ék verték a Devils-t

A Dallas-New Jersey mérkőzés első gólját Hagman ütötte emberhátrányban Martin Brodeurnek. A Devils portása képtelen volt hárítani Barnes lövésébe belenyúló svéd korongját. A második játékrészben a Stars növelte előnyét Brendan Morrow révén (2-0), az újdonsült csapatkapitányt Mike Ribeiro hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Zajac emberelőnyből még tudott faragni a hátrányból (2-1), de három perccel a meccs vége előtt Lindros bevágta Morrow átadását, eldöntve a találkozót (3-1).

NHL, alapszakasz, 4. játéknap
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 5-2
Philadelphia Flyers-New York Rangers 4-5 (büntetőpárbaj után)
Atlanta Trashers-Florida Panthers 6-0
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 3-4
Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 2-3 (büntetőpárbaj után)
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 2-3
Pittsburgh Penguins-Detroit Pistons 0-2
Minnesota Wild-Nashville Predators 6-5
Dallas Stars-New Jersey Devils 3-1
Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 4-5
Phoenix Coyotes-Anaheim Ducks 1-2
Calgary Flames-Edmonton Oilers 2-1
San Jose Sharks-NY Islanders 2-0
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik