Élet-Stílus

NFL: bajban a címvédő

A Super Bowl győztes Pittsburgh Steelers otthonában tudott a Cincinnati Bengals csapata nyerni a harmadik játéknapon. A címvédő eddigi meccseiből mindössze egyetlen egyszer győzött, ám ennél is nagyobb baj, hogy az irányító Roethlisberger egyelőre nem tudja összefogni a csapatot.

NFL: bajban a címvédő 1

Carson Palmer négy touch-down passzt dobott a címvédõ ellen (Sport1)




NFL: bajban a címvédő 2

Manninget nagy nyomás alatt tartotta a Seahawks védelme (AP)

A Cincinnatti játékosai égtek a vágytól, hogy revánsot vehessenek a Pittsburgh-ön, amely a Super Bowl győzelem felé vezető úton szoros meccsen verte meg a Bengals-t. „Tavalyhoz képest sokat fejlődtünk, és mindenképpen nyerni szerettünk volna. Ez sikerült is, de nagyon meg kellett érte szenvednünk.” – nyilatkozta Rudi Johnson, a Bengals futójátékosa.

Sikerült a revans

A vasárnap esti meccs két kulcsjátékosa az irányító Carson Palmer (4 touchdown passz) és a futójátékos Chris Henry (2 touchdown) voltak. Mind a ketten lesérültek a januári összecsapáson, és most bizonyítani akartak a Super Bowl győztes ellen.

A mérkőzés izgalmasan alakult, az első félidő végén 7-14-re vezetett a vendégcsapat, ám a Steelers-nek a negyedik negyedre sikerült 17-14-re megfordítania az állást. Az utolsó játékrészben el is dönthette volna a kemény csatát a címvédő, ám Roethlisberger passzát 9 yarddal a Bengals célterülete előtt képtelen volt megfogni Ricardo Colclough. A hiba végzetesnek bizonyult, mivel a hátralévő percekben a Bengals futójátékosa, Houshmandzadeh kétszer is touchdownt ért el, ezzel eldöntve a találkozót (28-20).

Harmadszor nyert az Indianapolis

Az AFC Északi csoportjában a Bengals mellett a Baltimore is hibátlan mérleggel büszkélkedhet. A harmadik játéknapon a Cleveland otthonában egy ponttal bizonyultak jobbnak a házigazda együttesnél. A Pittsburgh ezzel szemben már a második vereségét szenvedte el. Az AFC Déli csoportjában az Indianapolis maradt százszázalékos: kiélezett küzdelemben sikerült nyerni a Jacksonville ellen.

Nagy ruhát kapott a Giants



Az NFC-ben a Seattle és a Chicago nem talált eddig legyőzőre. Az előbbi csapat a múlt héten parádés feltámadást produkáló Giants ellen volt eredményes. A New York-i csapat akárcsak egy hete ismét tetemes hátrányba került már a meccs elején, ám ezúttal nem sikerült a bravúr. Az eredményjelző az első 15 perc után már 21-0-es állást mutatott, és a harmadik negyedre 42-3-ra nőtt a Seattle Seahawks előnye. A vezetés birtokában kissé kiengedett a házigazda, de hiába értek el négy touchdownt a New York-iak, már csak kozmetikázni sikerült a végeredményen (42-30).

A Giants irányítója, Eli Manning a mérkőzést követően csalódottan nyilatkozott. „El sem tudom hinni, hogy az első három negyedben milyen rosszul játszottunk.” Maga Manning borzasztóan gyenge napot fogott ki, főleg az első negyedben bakizott sokat: a passzai mindössze két alkalommal landoltak társnál, de egy yardot sem tudott ezekkel a csapata előrébb jutni.

Veszélyben Marino rekordja

A Green Bay Packers irányítójának annál jobban ment. Brett Favre karrierjének 400. touchdown passzát dobta, és ezzel feljött a második helyre a legendás Dan Marino (420) mögé az örökranglistán. A Packers Favre vezérletével 31-24-re legyőzte a Detroit Lions-t.

NFL, harmadik játéknap
Tampa Bay Buccaneers-Carolina Panthers 24-26
Minnesota Vikings-Chicago Bears 16-19
Pittsburgh Steelers-Cincinnati Bengals 20-28
Detroit Lions-Green Bay Packers 24-31
Indianapolis Colts-Jacksonville Jaguars 21-14
Buffalo Bills-New York Jets 20-28
Miami Dolphins-Tennessee Titans 13-10
Houston Texans-Washington Redskins 15-31
Cleveland Browns-Baltimore Ravens 14-15
Seattle Seahawks-New York Giants 42-30
San Francisco 49ers-Philadelphia Eagles 24-38
Arizona Cardinals-St Louis Rams 14-16
New England Patriots-Denver Broncos 7-17

Hétfőn játsszák a New Orleans Saints-Atlanta Falcons mérkőzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik