Élet-Stílus

Eb-pályázat: terepszemlére érkezik az UEFA

admin
admin

2006. 09. 14. 15:18

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a hét első felében Nyonban tárgyalt az UEFA vezetőivel. A megbeszéléseken többen is megerősítették, hogy jók a magyar-horvát Eb-rendezés esélyei. Az UEFA jövő vasárnaptól tart terepszemlét.

Kisteleki István a hét elején több más ország sportági vezetőihez hasonlóan az európai szövetség (UEFA) vendége volt. A megbeszélések főbb témái között szerepelt a nemzeti szövetségek bevételnövelésének lehetősége – különös hangsúllyal a televíziós jogdíjakra és a hatékony marketingmunkára -, valamint a játékvezető-képzés, illetve a 2012-es Eb-pályázat.

Pénzt kap az MLSZ az UEFA-tól

Kisteleki István a helyszínen értesült arról, hogy Magyarországot beválasztották azon 11 ország közé, amely a játékvezetői konvenció tagja lesz. Ez azt jelenti, hogy a magyar bíróképzés a jövőben modellértékűvé válhat a kontinensen. A feladatok megoldására az elkövetkező négy évben összesen 500 ezer svájci frankhoz jut majd a hazai szövetség az UEFA-tól.

A 2012-es Európa-bajnoki pályázatról is szó esett Svájcban. Az erről folytatott beszélgetéseket követően a magyar elnök az eddigieknél is bizakodóbbá vált, ugyanis többen is megerősítették neki, hogy kitűnő pályázati anyagot adott le a magyar-horvát kettős. Az UEFA technikai bizottsága jövő vasárnaptól hat napon keresztül e két közösen pályázó országnál tesz látogatást.

Napirenden a Fradi-ügy

A magyar sportvezetőnek a Ferencváros licencügyéről is külön be kellett számolnia. A hazai szövetség honlapján olvashatók szerint az illetékesek jelezték, az UEFA az MLSZ mögött áll a jövőben is, egyúttal kérték, hogy a sportágat érintő polgári pereket előzze meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.