Élet-Stílus

NHL: DiPietro 15 évet hosszabbított

Rick DiPietro, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New York Islanders kapusa 15 évvel meghosszabbította szerződését a klubnál.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a hálóőr kitölti kontraktusát – amely 67,5 millió dollárról szól –, akkor még 40 évesen is a New York-i gárda hálóját őrzi majd. A két fél ezzel a liga történetének leghosszabb időre szóló szerződését kötötte, ugyanakkor a második helyen is az Islanders áll, hiszen 2001-ben tíz évre kötötték le az orosz Alekszej Jasint 87,5 millió dollárért.

A klub tulajdonosa, Charles Wang egyáltalán nem találja furcsának, hogy ilyen hosszú időre leszerződtették az Islanders legnépszerűbb játékosát. „Semmi különös nem történt. Üzletemberként mindig is hosszú távon gondolkoztam” – nyilatkozta Wang a szerződés aláírását követően.

Rick DiPietro az elmúlt szezonban 63 mérkőzésen (30-24-5) őrizte az Islanders hálóját, és átlagban 3,02 gólt kapott. A kapus a korántsem kimagasló mutatók ellenére az új kontraktus értelmében évente 4,5 millió dollárt tehet zsebre, és ezzel a nyolcadik az NHL-kapusok kereseti listáján. Az első helyen a chicagói Nyikolaj Khabibulin és a vancouveri Robert Luongo áll 6,75 millióval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik