Élet-Stílus

Újabb edzőváltás Sopronban

A Sopron labdarúgó csapata a hétvégi fordulóban 2-0-ra kikapott Győrtől. A vereség után a játékosokat megbüntették, Roberto Landitól, az olasz edzőtől pedig közös megegyezéssel megváltak.

A Nemzeti Sport információi szerint a klub vezetősége prémiumot ajánlott fel a játékosoknak, ha megnyerik a találkozót, de a soproniakon a plusz motiváció sem segített. A csapat kikapott, és Landi az elmúlt egy év során a hetedik soproni edző, akit eltávolítottak.

A lap úgy értesült, hogy a keddi naptól ismét az a Selymes Tibor vezeti az együttes tréningjeit, akit korábban már kétszer eltanácsolt a kispadról az edzők kirúgása apropóján sohasem lelkiző Vízer László Máriusz elnök.

Állítólag a játékosok nem kedvelték a kőkemény erőnléti edzéseket. Erről az olasz szakember így nyilatkozott: „Olasz vagyok, olasz stílusban végeztetem az edzéseket. Megfelelő erőnlét nélkül egyszerűen nem lehet jól futballozni. Megértem a játékosokat, ez nehéz és sok volt a számukra, ám elárulom, egy olasz élvonalbeli csapathoz képest csak hatvanöt százalékos terhelést kaptak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik