Élet-Stílus

Gólparádé a BL nyitányán

A Barcelona, a Bayern München és az AS Roma gólfesztivált tartott a Bajnokok Ligája első játéknapján. A Chelsea ugyan nem villogot, ám így is kétgólos vereséggel küldte haza a Werder Brement.

Állás

A-csoport:
Barcelona 3 pont
Chelsea 3
Bremen 0
Levszki 0

B-csoport:
Bayern 3
Sporting 3
Internazionale 0
Szpartak 0

C-csoport:
Bordeaux 0
PSV 0
Galatasaray 0
Liverpool 0

D-csoport:
Roma 3
Valencia 3
Olympiakosz 0
Shatar 0


Gólparádé a BL nyitányán 1

Gólparádé a BL nyitányán 2

A-csoport

A Chelsea a 24. percben, Petri Pasanen hibáját kihasználva szerezte meg a vezetést a Stanford Bridgre látogató Werder Bremen ellen. A védő elesett, nem tudott felszabadítani, Michael Essien köszönte szépen és a jobb alsó sarokba lőtt. A második félidőben Miroslav Klose fejese a felsőlécen csattant, a másik oldalon viszont betalált egy német: Michael Ballack tizenegyes góljával alakult ki a 2-0-s végeredmény. Az angol “kis világválogatott” közepes teljesítménnyel, némi szerencsével, ugyanakkor megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A csoport másik mérkőzésén a címvédő Barcelona gálaelőadást tartott a Bajnokok Ligája-újonc Levszki Szóvia kárára. Samuel Eto’o előbb Andrés Iniestát, majd Ludovic Giuly-t kínálta meg gólt érő átadással, az 58. percben pedig már a kameruni csatár is feliratkozott az eredményjelzőre. Eto’o találata a negyedik Barca-gól volt a sorban, tekintve, hogy előtte Carlos Puyol is beköszönt, a csapatkapitány a kapusról kipattant labdát kotorta közelről a hálóba. A kegyelemdöfést Ronaldinho adta meg, a brazil oktatófilmbe illően tekert a bal felső sarokba.

B-csoport

A nyáron nagy bevásárlást tartó Inter nagy meglepetésre vereséggel távozott Lisszabonból, a Sporting stadionjából. A portugálok Marco Caneira bombagóljával szerezték meg a győzelmet: a védő 64. percben a Kígyó térről, úgy 25 méterről tüzelt az olaszok kapujába, a labda a felső lécről pattant a hálóba. Az Inter ráadásul tíz emberrel fejezte be a meccset, a második sárga lapját is begyüjtő Patrick Vieira alig a gól után mehetett zuhanyozni.

A Bayern München csak a szünet után találta meg a fogást a Szpartak Moszkván, ugyanakkor a német rekordbajnok a második játékrészben három perc alatt eldöntötte a mérkőzést. Előbb Claudio Pizzaro lőtt a bal alsó sarokba, majd Mark van Bommel pazar átadása után Roque Santa Cruz növelte kettőre a bajor előnyt. A 71. percben Bastian Schweinsteiger zseniális kapásgólja végleg a padlóra küldte az oroszokat, a pontot az i-re Hasan Salihamidzic tette fel, midőn közelről a hálóba segítette a labdát.

C-csoport

Egyetlen gól sem született. A legmarkánsabb kupasorozatba visszatérő Galatasaray és Bordeaux egy unalmas mérkőzésen játszott gólnélküli döntetlent. A PSV és a Liverpool összecsapása sem volt velőtrázóan izgalmas, a felek összesen hétszer találták el a kaput: a hollandok négyszer, az angolok háromszor. Az Eindhovenben légióskodó Fehér Csabát a klubja nem nevezte a találkozóra.

D-csoport

A Valencia idegenben fektette két vállra az Olympiakoszt. Noha a görög csapat szerezte meg a vezetést, a szünetben már a Valencia állt jobban: Fernando Morientes előbb David Villa átadását váltotta gólra, majd öt perccel később a kapusról kipattanó labdát piszkálta néhány lépésről a hálóba. A szünet után Nery Alberto Castillo révén egyenlített az Olympiakosz, a hajrában azonban újra vendégeknek jött ki jobban a lépés: a 86. percben Raúl Albiol lőtt a jobb felső sarokba, a 90. percben pedig újra, immáron harmadszor, Morientes villant.

Az olasz fővárosban a három friss világbajnokkal felálló AS Roma 22 perc alatt csúfot űzött az ukrán Shatarból. Rodrigo Taddei nyitotta meg a gólok sorát, majd Francesco Totti pókhálózta ki bal lábbal a jobb felső sarkot. A vendégek a második félidőben jobb híján csak a kezdőrúgást gyakorolták. Daniele De Rossi fejesgóljával már 3-0-ra vezetett a Roma, és még hátra volt az est fénypontja: a nyáron igazolt David Pizzaro, aki hétfőn ünnepelte 27. születésnapját, 25 méterről, irgalmatlan erővel bombázott a kapu jobb felső sarkába.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Chelsea (angol)-Werder Bremen (német) 2-0 (1-0)
Gól: Essien (24.), Ballack (68., 11-esből)

Barcelona (spanyol)-Levszki Szófia (bolgár) 5-0 (2-0)
Gól:
Iniesta (7.), Giuly (39), Puyol (49.), Eto’o (58.), Ronaldinho (93.)

B csoport:
Sporting (portugál)-Internazionale (olasz) 1-0 (0-0)
Gól:
Caneira (64.)
Kiállítva: Vieira (69., Internazionale)

Bayern München (német)-Szpartak Moszkva (orosz) 4-0 (0-0)
Gól:
C. Pizarro (48.), Santa Cruz (51.), Schweinsteiger (71.), Salihamidzic (85.)

C-csoport:
Galatasaray (török)-Bordeaux (francia) 0-0

PSV Eindhoven (holland)-Liverpool (angol) 0-0


D-csoport:
Olympiakosz (görög)-Valencia (spanyol) 2-4 (1-2)
Gól:
Konsztantinu (28.), Castillo (66.) illetve Morientes (33., 39., 90.), Albiol (86.)

AS Roma (olasz)-Sahtar Doneck (orosz) 4-0 (0-0)
Gól:
Taddei (66.), Totti (76.), De Rossi (79.), D. Pizarro (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik