Élet-Stílus

Első sikerét ünnepelte a Kispest

A Győr Tatabányán "fogadta" és győzte le két góllal a Sopront a labdarúgó Borsodi Liga, 5. fordulójában, az eddig nyeretlen Honvéd pedig az új edzővel felálló sereghajtót verte. Az MTK kiélezett küzdelemben tartotta otthon a három pontot.

Tabella

1. ZTE 13 pont
2. MTK 12
3. Tatabánya 10
4. Debrecen 10
5. Győr 8
6. Fehérvár 7
7. Újpest 7
8. Vasas 7
9. Diósgyőri 6
10. Sopron 6
11. Pécs 5
12. Honvéd 5
13. Vác 4
14. Kaposvár 4
15. Paks 4
16. REAC 1

A győriek stadionját átépítik, átmeneti otthonuk, a másodosztályú győri Integral-DAC pályája nem alkalmas biztonsági szempontból kiemelt kockázatú mérkőzések megrendezésére, ezért a találkozót a Tatabánya pályáján rendezték.

Az első félidő jelentős részében a Sopron játszott mezőnyfölényben, a győriek támadásai azonban veszélyesebbek voltak, így megérdemelten vezettek egy góllal: Tokody bal oldali szögletét Szabó 5 méterről fejelte a soproni kapu bal oldalába (1-0). A második 45 perc képe megegyezett az első játékrészével, a vendégek csak helyzetekig jutottak. Az utolsó percben ráadásul a lesre játszó soproni védők közül Nyári lépett ki, elfektette Rabóczki kapust, majd laposan a jobb sarokba lőtte a labdát (2-0).

Győri ETO FC-FC Sopron 2-0 (1-0)
Gólszerzők
: Szabó Zs. (25.), Nyári (90.)

A Budapest Honvéd megszerezte első győzelmét az így még mindig nyeretlen sereghajtó REAC otthonában. A hazaiak kispadján vereséggel debütált Aczél Zoltán, aki Urbán Flóriánt váltotta a rákospalotaiaknál.

Mindkét csapata szezonbeli első siker reményében lépett pályára, ám ez kizárólag a Honvéd játékán látszott. A mezőnyfölényben futballozó vendégek az első negyedóra végén egy szépségdíjas találattal szereztek vezetést: Hercegfalvi tálalt Schindler elé, akinek lövését Szentpéteri lábbal bravúrral védte, a kipattanót Genito 22-ről a kapu jobb felső sarkába bombázta (0-1).A félidő derekán egy szöglet a berobbanó Koós elől Szentpéteri a saját kapujába tenyerelte a labdát (0-2).

A kispesti gárda nem elégedett meg a kétgólos vezetéssel és a második játékrészben újabb helyzeteket alakított ki és további gólokat szerzett. Budovszky hatalmas bombája megpattant, és esélye nem maradt a hárításra Szentpéteri kapusnak. De ezzel sem volt még vége, a Honvéd egy begyakorolt figura végén tovább növelte az előnyét Hercegfalvi révén (0-4). A rákospalotaiak későn ébredtek, a hajrában ugyan csökkentettek tetemes hátrányukon Nyerges két illetve Makra góljaival, ám a pontszerzésre esélyük sem volt. Aczél Zoltán vezetőedző bemutatkozása rosszul sikerült, ezzel a vereséggel a REAC továbbra is sereghajtó.

REAC-Budapest Honvéd 3-4 (0-2)
Gólszerzők
: Nyerges (70. 85., 11-esből), Makra (94.), illetve Genito (17.), Szentpéteri (26., öngól), Budovinszky (60.), Hercegfalvi (68.)
Piros lap: Budovinszky (84.)


Az MTK hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Paks együttesét a labdarúgó Borsodi Liga ötödik fordulójában.

Eseménytelenül telt az első félidő, a két csapat mindössze egy-egy keményebb szabálytalansággal hergelte a szurkolók idegeit. A szünet után Németh Krisztián pályára lépésével megélénkült a hazaiak támadó játéka, a vezető gólt mégis a hazai “közönségkedvenc” Urbán Gábor – aki a tartalékcsapatban rendre bizonyít, ám a nagyok között általában csak csereként számítanak rá – szerezte meg a hajrában, így a fiatal futballistát – akit ráadásul néhány perccel a vége előtt hordágyon kellett levinni – a lefújást követően hősként ünnepelte a publikum.

MTK Budapest-Paks 1-0 (0-0)
Gólszerző
: Urbán (77.)
Piros lap: Horváth S (93.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik