Élet-Stílus

Sarapova és Henin-Hardenne vívja a döntőt

Az orosz Marija Sarapova és a belga Justine Henin-Hardenne vívja a US Open női egyes fináléját. Sarapova az elsőként rangsorolt francia Amélie Mauresmót, Henin-Hardenne pedig a 19. helyen kiemelt szerb Jelena Jankovicsot múlta felül a pénteki elődöntőben.

A két évvel ezelőtti wimbledoni győzelme óta csak Grand Slam-tornák elődöntőjéig jutó Marija Sarapova pályafutása során először fektette két vállra az Ausztrál Open- és Wimbledon-győztes Amélie Mauresmót. Az első játszma csupán 24 percig tartott, Sarapova úgy nyert 6:0-ra, hogy mindössze tíz labdamenetet vesztett el. A folytatásban aztán teljesen megváltozott a játék képe: a világranglista élén álló francia összekapta magát, egy brékkel meg is nyerte a második szettet, azaz egyenlített.


Mauresmo rövid feltámadása


A francia feltámadása azonban tiszavirág-életűnek bizonyult, a döntő felvonás ugyanis ismét ugyanazt a forgatókönyvet hozta, mint az első játszma: Sarapova hét elvesztett labdamenet mellett legázolta a sokat hibázó ellenfelét és 6:0, 4:6, 6:0-es végeredménnyel lépett tovább a döntőbe, ahol pályafutása során először szerepelhet.

“Igyekeztem nyomást gyakorolni Mauresmóra, a fontos pillanatokban nem hibáztam, ellenben kihasználtam a lehetőségeimet. Nem laktam jól azzal, hogy bejutottam a döntőbe, meg szeretném nyerni a tornát” – nyilatkozta az orosz.


Henin-Hardenne jól hajrázott


Sarapova a döntőben a US Opent 2003-ban megnyerő Justine Henin-Hardenne-nel néz majd farkasszemet. A belga hölgy három szettes mérkőzésen kötött útilaput a karrierje során első Grand Slam-elődöntőjét vívó Jelena Jankovics talpára. A 19. helyen kiemelt szerb hölgy ugyan megnyerte az első játszmát, a folytatásban azonban már nem tudott kifogni riválisán, a döntő szettben pedig már kifejezetten alárendelt szerepet játszott – nullára vesztette el a “menetet.”

A döntő két részvevője eddig ötször vívott meg egymással: az ötszörös Grand Slam-győztes Henin-Hardenne mindössze egyszer kapott Sarapovától.

US Open, női elődöntő:
Sarapova (orosz, 3.)-Mauresmo (francia, 1.) 6:0, 4:6, 6:0
Henin-Hardenne (belga, 2.)-Jankovic (szerb, 19.) 4:6, 6:4, 6:0

Út a döntőig:
Justine Henin-Hardenne (belga, 2. kiemelt)
– Maria Elena Camerin (olasz) 6:2, 6:1
– Vania King (amerikai) 6:1, 6:2
– Aji Szugijama (japán, 28.) 4:6, 6:1, 6:0
– Shahar Peer (izraeli, 21.) 6:1, 6:0
– Lindsay Davenport (amerikai, 10.) 6:4, 6:4
– Jelena Jankovics (szerb, 19.) 4:6, 6:4, 6:0

Marija Sarapova (orosz, 3. kiemelt)
– Michaella Krajicek (holland) 6:3, 6:0
– Emilie Loit (francia) 6:0, 6:1
– Jelena Likovcseva (orosz, 32.) 6:3, 6:2
– Li Na (kínai, 24.) 6:4, 6:2
– Tatiana Golovin (francia, 27.) 7:6, 7:6
– Amelie Mauresmo (francia, 1.) 6:0, 4:6, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik